Rökte i pausen – blev utvisad

FOTBOLL

”Trodde domaren ville ha eld”

En match i norska division 7 har fått nationell uppmärksamhet efter en märklig utvisning.

Kim André Viste i Närbö 2 blev utvisad sedan han rökt en cigarett i halvtidspausen.

– När domaren sprang mot mig trodde jag att han skulle fråga om jag hade eld, säger Kim André Viste till NRK.

Halva matchen i division 7 mellan Närbö och Bogafjell var spelad när Kim André Viste tände en cigarett under halvtidsvilan.

– Då sprang domaren över halva planen och visade mig först det gula kortet, och därefter det röda tio sekunder senare, utan att jag hade protesterat eller gjort något, säger Viste.

”Måste skämta”

– Då han kom springande trodde jag att han skulle fråga om jag hade eld till en cigarett. Jag tänkte att han måste skämta.

Vistes medspelare i Närbö ställde sig bakom sin lagkamrat och vägrade komma ut på planen för andra halvlek. Då blåste domaren Rune Ulseth helt sonika av matchen.

Slipper avstängning

– Han blev utvisad för osportsligt uppträdande. Det är allt. Jag orkar inte prata om det, det blir bara dumt. Förbundet får svara, säger Ulseth till Stavanger Aftenblad.

Ordföranden i Rogalands fotbollsförbund, Trond Tengesdal, säger till VG att matchen mest troligt kommer att spelas om och att Viste slipper en avstängning. Förbundet kommer också att skicka ut information till domarna i de lägre divisionerna där de ber dem fokusera på vad som sker på planen.