Wanderson kvar i Gais – trots allt

Affären med holländska Feyernoord går i stöpet

Foto: ANDERS DEROS

Wanderson blir kvar i Gais.

Sportbladet kan avslöja att affären med Feyernoord har gått i stöpet.

I helgen framkom det uppgifter att Gais skyttekung Wanderson var i Rotterdam för att diskutera en övergång till storklubben Feyernoord.

Parterna träffades och kom överens om detaljerna i kontraktet (sex månaders utlåning och en köpoption på ytterligare tre år) men på måndagskvällen, bara timmar innan transferfönstret stänger, kom beskedet:

Det blir ingen affär.

”Har helt enkelt inte råd”

Enligt uppgifter till Sportbladet har Feyernoords styrelse sagt nej till affären på grund av klubbens ekonomiska problem.

I helgen blev det också känt att det holländska fotbollsförbundet var tveksamma till en affär på grund av Feyernoords bekymmer med finanserna.

– Det var ingenting som gick fel egentligen mer än att vi inte hade tillräckligt med pengar att lösa affären. Vi har helt enkelt inte råd just nu, säger Feyernoords presschef Gido Vader till Sportbladet.

Beskedet i kväll innebär att Wanderson blir kvar i Gais såvida han inte väljer att flytta till en klubb i norden, vars transferfönster är öppna ytterligare två månader.

Bakslag för samtliga

– Jag är precis klar med en annan transfer här som jag har suttit med idag men jag har förstått att det inte går så bra. Jag måste uppdatera mig lite och prata med mitt

folk men jag har hört ungefär det du säger men du får återkomma lite senare, säger Wandersons agent Patrick Mörk till Sportbladet.

Den misslyckade affären är förstås ett bakslag för samtliga inblandade.

Wanderson har tidigare uttryckt en stark vilja att byta klubb och Gais går miste om sköna pengar.

ARTIKELN HANDLAR OM

GAIS