Svenska fotbollförbundet

Spelare stängs av efter betting

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

Svenska Fotbollförbundet stänger av en spelare i Syrianska FC.

Anledningen är brott mot antimatchfixing-reglementet.

Spelaren ingick vadhållning i en U19-match som han själv deltog i.

En spelare i Syrianska FC stängs av i nio månader från all form av organiserad idrottsverksamhet inom Riksidrottsförbundet efter brott mot antimatchfixing-reglementet, meddelar Svenska Fotbollförbundet på sin hemsida.

Händelsen inträffade under en U19-match i somras, där spelaren ska ha ingått ett vad som gick ut på att motståndarlaget skulle göra det första målet. Disciplinnämnden meddelar följande:

”Avstängningen innebär att spelaren inte får delta i någon form av organiserad idrottsverksamhet inom något specialidrottsförbund inom Riksidrottsförbundet. Avstängningen omfattar träning, tävling, uppvisning och att utöva uppdrag.”

– Tobias Tibell (jurist, Svenska Fotbollförbundet) är anmälare och vi fick in det till oss den 8 november, säger Kerstin Elserth, ordförande i disciplinnämnden till Sportbladet.

Yrkade på avstängning

Enligt Syrianskas sportchef Can Melkemichel var det klubben som upprättade den allra första anmälan omgående efter att händelsen uppdagats. Spelaren stängdes också av från allt spel med klubben i samband med detta.

Spelaren nekade till anklagelserna men disciplinnämnden gick på Tibells linje, som yrkade på avstängning. Han menar att spelaren: ”Visserligen inte gjort sig skyldig till manipulation av resultatet i den aktuella matchen men den otillåtna vadhållningen har skett med utgångspunkt i att det egna laget genom att släppa in första målet i någon mening skulle underprestera. Det är en försvårande omständighet som ska beaktas vid straffmätningen.”

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Svenska fotbollförbundet