”Blev väldigt nervös när han ringde”

Tinnerholm om samtalet med legendaren och VM-chanserna

avSimon Sjöstrand

Foto: BILDBYRÅN

Anton Tinnerholm, 26, är klar för New York City – där han får Patrick Vieira som tränare.

Nu berättar han om första samtalet med fotbollslegendaren.

– Jag blev väldigt nervös när han ringde, säger Tinnerholm till Kvällsposten.

I onsdags blev det officiellt att Anton Tinnerholm, 26, lämnar Malmö FF för New York City. Efter tre SM-guld går flyttlasset till USA och högstaligan MLS i slutet av januari.

Högerbackens nye tränare?

Patrick Vieira, 41.

Ja, fransmannen och tidigare storstjärnan som under sin spelarkarriär vann VM, EM, Premier League och Serie A, innan han avslutade den aktiva karriären i Manchester City 2011.

”Blev förvånad över det”

Tinnerholm har ännu inte träffat sin nye tränare, men pratat med honom i telefon.

– Första intrycket… När han ringde så blev jag väldigt nervös. Att prata med honom… Han är ju ändå en legend. Sedan efter ett tag så kom jag in i det och blev förvånad att han hade så bra koll på mig som han ändå hade. Det var inte bara klyschor att jag var bosman och att jag vunnit SM-guld, utan han hade en bra bild av mig, säger Tinnerholm i en lång intervju med Kvällsposten.

– Det är stora spelare, en bra tränare och en organisation från Manchester City. Så ambitionen och organisationen, det gör mig inte ett dugg orolig, det känns som bra mycket bättre än i Sverige, fortsätter han.

”Ökar mina landslagschanser”

Högerbacken har skrivit på ett tvåårskontrakt.

Nu hoppas 26-åringen, som har sju landskamper på kontot, kunna stärka sina aktier inför sommarens VM i Ryssland.

– Landslagschanserna skulle jag säga att de ökar om jag får spela och gör det bra i MLS. Man har ju sett att i allsvenskan är det svårt. Om man inte spelar i Europa så är det i princip omöjligt, säger Tinnerholm.