Höjer säkerheten – efter överfallet

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

En Liverpool-supporter blev svårt misshandlad inför matchen mot Roma i tisdags.

Nu höjs säkerheten inför returen i Rom.

Ingen alkohol utanför arenan och extra visiteringar”, skriver The Times.

Första mötet mellan Liverpool och Roma i Champions League kantades av en skandal.

Inför matchen på Anfield blev en 53-årig Liverpool-supporter svårt misshandlad av Roma-supportrar och enligt lokaltidningen Liverpool Echo greps två män för mordförsök.

1 av 3 | Foto: CARL RECINE / X03807

Liverpool Football Club är chockat och bestört efter att en Liverpool-supporter hamnat i ett kritiskt tillstånd efter att ha blivit attackerad inför Champions League-matchen mot Roma. Våra tankar finns först och främst hos offret och hans familj vid den här traumatiska tidpunkten. Vi kommer att erbjuda dem vårt fulla stöd”, skrev Liverpool på sin hemsida.

Supportrarna portas?

Nu höjs säkerheten inför returmötet i Rom.

Enligt The Times kommer det inte att säljas alkohol utanför arenan och extra visiteringar kommer att göras. Samma tidning skriver att omkring 5 000 Liverpool-supportrar väntas till matchen och att extra stort polisuppbåd kommer att finnas på plats.

Samtidigt rapporterar italienska medier om att Roma kan straffas.

La Gazzetta dello Sport skriver att klubben riskerar böter och kan straffas med supporterförbud.

Corriere dello Sport är inne på samma spår. Tidningen fyller nästan hela sin förstasida med ”Romachocken” och uppger att ”beslut om bestraffning väntas ta tid” och att ”ingen risk för uteslutning från turneringen verkar föreligga”, enligt Fotbollskanalen.

”Ligger i koma”

CdS kommer även med nya uppgifter om tisdagens överfall. De skriver att mannen som blev attackerad är irländare och att han ligger i koma och riskerar få ”allvarliga hjärnskador”.

Han befinner sig just nu på ett sjukhus för svåra huvudskador, Walton Neurological Center i Liverpool. Hans fru följde med honom till sjukhuset men barnen stannade hemma”, skriver tidningen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.