Liverpool FC

Salahs nya succé – slog till med ligamål nummer 30

avAdam Borg

Mohamed Salah kan inte sluta göra mål för tillfället.

I segermatchen mot Bournemouth slog egyptiern till med ligamål nummer 30 för säsongen.

Nu närmar sig skyttekungen rekordet över flest ligamål under en säsong.

Det finns inte mycket att klaga på för Jürgen Klopp och Liverpool på just nu. Klubben är framme i Champions League-semifinal mot Roma och kommer allt närmare att säkra en topp 4-placering i ligan. I mötet med Bournemouth hade laget inga större problem att inkassera tre nya poäng.

Sadio Mané gav hemmalaget ledningen redan efter sju minuter. Bournemouths målvakt Asmir Begovic lyckades rädda Manés nickskarv men på returen gjorde Mané inget misstag. Målet var senegalesens tionde mål i ligan för säsongen. Liverpool fortsatte sedan att rada upp chanser i den första halvleken utan att lyckas utöka sin ledning.

Mål nummer 30 för Salah

Det är inte många matcher den här säsongen som skyttekungen Mohamed Salah klivit av planen mållös. Och det skulle han inte göra den här gången heller. I den 69 minuten gjorde egyptiern sitt 30 ligamål för säsongen när han vackert lobbnickade bollen över Begovic i Bournmouth-målet. I och med målet är han nu bara ett mål från att tangera målrekordet i Premier League. Cristiano Ronaldo, Alan Shearer och Luis Suarez innehar just nu rekordet på 31 mål sett över Premier League säsonger som haft 38 matcher.

– Han har varit briljant, helt fantastisk. Han måste bara fortsätta göra det han gör. Han är en stor spelare för oss och förhoppningsvis fortsätter han göra mål, säger lagkapten Jordan Henderson till BTsport efter matchen.

Jürgen Klopp anslöt till Hendersons hyllningskör angående Salah efter matchen:

– Salah vet att sättet vi spelar på passar honom. Kanske var det så i dag att spelarna sökte honom lite för mycket, men det är en win-win situation. Han vill att vi ska lyckas och vi skulle älska om han vann guldskon, säger Klopp.

Salahs anfallskollega Roberto Firmino stängde sedan matchen definitivt med sitt 3–0-mål i 90 minuten.

Liverpool är i och med segern fortsatt tio poäng före Chelsea i kampen om topp fyra. Bournemouth i sin tur har, trots förlusten, alltjämt tio poäng till godo till Southampton på nedflyttningsplats.

Laddar Matchöversikt

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM