Svenska EM-elvan i det närmaste klar

FOTBOLL

Hamrén bekräftar: Känns klar

SAINT-NAZAIRE. Erik Hamrén har sin startelva till EM-premiären mot Irland den 13 juni.

Det bekräftade förbundskaptenen redan första dagen på plats i Frankrike.

– Den känns rätt klar.

På onsdagen landade det svenska landslaget i Frankrike och genomförde på kvällen sitt första träningspass i EM-landet. Efter den lätta träningen bekräftade Erik Hamrén att tankarna på EM-premiären den 13 juni redan är långt gångna.

– Den känns rätt klar, säger Erik Hamrén om startelvan.

Tacklingsförbud

Det är ingen vågad gissning att de som startade EM-genrepet mot Wales, seger 3-0, har en god chans att även inleda EM. I så fall bildar Erik Johansson backpar med Andreas Granqvist, Oscar Lewicki inleder på mitten med Kim Källström, Sebastian Larsson tar platsen på högerkanten och Marcus Berg gör Zlatan Ibrahimovic sällskap i anfallet.

Med samtliga spelare i truppen friska handlar mycket nu om att undvika skador.

– Det krav jag har på spelarna är att inte komma med glidtacklingar mot kropp. Det kan handla om en tusendels sekund så har du en allvarlig skada. Då kan de hellre släppa förbi spelarna på träning. Annars ska det vara så matchlikt som möjligt med tacklingar och fart. Det märkte vi i dag också att tempot stegras lite, säger Erik Hamrén.

Tagit Leicesters ordspråk

Det är också en förväntansfull förbundskapten inför EM.

– Vi har en i ledargruppen (fysiologen Paul Balsom) som jobbar i Leicester och vi har tagit deras ordspråk ”tro på det omöjliga”.

Leicester lyckades under säsongen med något många ansåg var just omöjligt när de spelade hem Premier League-titeln.

ARTIKELN HANDLAR OM