Ronaldos agent ville stoppa avslöjandena

FOTBOLL

Anlitade detektiver – erbjöd sex miljoner kronor

Football Leaks har svarat för flera tunga avslöjanden.

Cristiano Ronaldos agent Jorge Mendes har gjort allt för att få sajten att sluta.

– Vi erbjöds sex miljoner kronor för alla dokument, säger grundaren ”John”.

Foto: Cristiano Ronaldo med sin agent Jorge Mendes.

Jorge Mendes: Började som DJ – nu mångmiljonär

I september 2015 startades sajten Football Leaks och på sajtens hemsida står det: ”Projektet syftar till att avslöja den dolda delen av fotbollen. Tyvärr är det något ruttet med sporten vi älskar och det är nog nu”.

Football Leaks har kunnat avslöja flera tunga övergångsdokument och kontrakt det senaste året.

Ronaldos agent ville stoppa

Bland annat kom Real Madrid och Totteham överens om att ljuga om Gareth Bales övergångssumma för att inte avslöja att walesaren var historiens dyraste fotbollsspelare för Cristiano Ronaldo.

Och Falcaos flytt från Atlético Madrid till Monaco sommaren 2013 kostade inte Ligue 1-klubben 560 miljoner, som tidigare uppgavs, utan 400 miljoner kronor.

Flera av affärerna och kontrakten har kunnat knytas till superagenten Jorge Mendes – som tjänar 800 miljoner kronor om året på spelarövergångar.

Och nu berättar grundaren bakom Football Leaks – som kallar sig ”John” – att Mendes försökt få sajten att sluta publicera dokumenten.

Mendes, som är agent och nära vän med Real Madrid-stjärnan Cristiano Ronaldo, anlitade privata detektiver för att leta rätt på Football Leaks.

– Jag vet inte hur länge jag kommer kunna vara anonym. Efter Mendes detektiver har jag installerat ett program som manipulerar GPS-systemet, säger John i en intervju med tyska Spiegel.

Erbjöds sex miljoner kr

Football Leaks-grundaren berättar också att Mendes – och flera andra agenter – försökt köpa bort aktörerna från fotbollsmarknaden.

– En välkänd agent skrev till oss att han ville köpa alla våra dokument. Det stod i meddelandet att han ville erbjuda oss 650 000 euro (motsvarande sex miljoner kronor) för att sluta.

Men budet förkastades.

– Om jag säljer så är jag inte bättre än de människor som jag fördömde, säger John.

Jorge Mendes: Började som DJ – nu mångmiljonär

ARTIKELN HANDLAR OM