Bugar åt Isak – efter drömmålet

FOTBOLL

Supertalangen imponerade inför storklubbarnas scouter

Alexander Isak slog till med ett drömmål mot IFK Norrköping.

Så till den milda grad att Nebojsa Novakic sträckte armarna i luften och bugade för 17-åringen.

– Den satt perfekt, konstaterar Isak som följs på nära håll från scouter från europeiska storklubbar.

AIK ger inte upp i den allsvenska slutspurten och gör vad man kan för att haka på toppduon Malmö FF och IFK Norrköping i guldstriden.

Och hemma mot "Peking" gjorde laget en närmast perfekt förstahalvlek.

Först gjorde Stefan Ishizaki 1–0 efter drygt en halvtimmes spel.

Men det var fem minuter senare som Friends arena exploderade på riktigt.

Detta när Johan Blomberg fick bollen på högerkanten och serverade supertalangen Alexander Isak som därefter stod för en prestation av högsta kvalitet.

"Satt perfekt"

17-åringen tog emot bollen i steget, petade den förbi Linus Wahlqvist och drog till med ett rappt avslut perfekt placerad vid Michael Langers vänstra stolprot.

En som verkade hålla med var Nebojsa Novakovic. AIK:s assisterande tränare syntes direkt efter målet ställa sig upp med händerna i skyn och buga för den unge anfallaren.

– Bra toucher på båda målen, vid avslutsläget. Och en bra förstatouch vid första målet. Bra servar, vilket i det här fallet var från Johan (Blomberg) vid båda, säger Isak.

Hyllas av sportchefen

Och Isak kunde knappast valt ett mer lämpligt tillfälle för sitt klassmål. Sedan tidigare är det känt att spanska storklubbarna Real Madrid och Barcelona följer anfallaren – och i dag hade både PSG och Manchester United scouter på plats på Friends Arena.

I C Mores halvtidsstudio hyllades Isak stort. AIK:s sportchef Björn Wesström medverkade.

– Han är bäst på plan mot svenska mästarna, säger sportchefen.

Kan säljas för mer än Zlatan

Olof Lundh tror att Alexander Isak kan säljas för mer pengar än Zlatan Ibrahimovic (drygt 82 miljoner kronor).

– Det var ett relevant och logiskt resonemang, säger Björn Wesström till Sportbladet.
Så det är logiskt att spekulera i rekordförsäljningar?
– Så är det. Det kommer spekuleras och funderas och recenseras vad som än händer. Det är en häftig situation. Det är alla klubbars våta dröm att ha en spelare som varit här sedan han var fem år gammal slår igenom så här. En enorm stolthet att ta fram en spelare från knatteskolan. Som visar fantastisk form mot svenska mästarna, det är oerhört hedrande för alla i verksamheten.

Blev tvåmålsskytt

AIK vann med 6-0, Isak gjorde två mål i matchen. Anfallaren gjorde även 5-0-målet när han tryckte in en volley från nära håll.

– Det står 4-0 och de har tappat hoppet lite, det är öppet nästan överallt. Jag är helt fri på bortre. Ett perfekt inlägg från Johan där jag får en bra volleyträff, säger Isak.