Pinsamma missen: Hade bild på kollega

FOTBOLL

Skulle hylla Cruyff – hade bild på Rensenbrink

Foto: The Guardians första framsida, med fel holländska landslagsspelare på.

Johan Cruyff hedras världen över.

Ansedda tidningen The Guardian svarade dock för en pinsam miss.

Med en bild på landslagskollegan Rob Rensenbrink – i stället för Cruyff.

I går gick Johan Cruyff, 68, bort efter en lång tids kamp mot cancer.

Fotbollsvärlden har gemensamt hyllat den tidigare nederländske fotbollsstjärnan där kvällens möte mellan Nederländerna och Frankrike kommer att stoppas efter 14 minuter (Cruyffs ikoniska tröjnummer) för att hylla Cruyff.

– Han började med possessionsspelet i Barcelona, hålla bollen, passa och rörelse. Pep Guardiola spelade för Cruyff och alla spelarna var influerade av honom. Dagens trupp är mer eller mindre 100 procent influerad av Cruyff, allt kom från honom, sa Steve Archibald, tidigare spelare i Barcelona.

”Oh herregud”

Hyllningarna har även präglat tidningarna i dag.

Flera av de större tidningarna i Europa har ägnat förstasidan åt Cruyff.

Ansedda The Guardian svarade dock för en pinsam miss. På sin förstasida publicerade tidningen i dag en bild på landslagskollegan Rob Rensenbrink i stället för Cruyff, enligt The Sun.

”The Guardian använder en bild på Rob Rensenbrink i stället för Johan Cruyff. Vad kommer härnäst? Bill Cosby när Morgan Freeman dör?”, skriver en användare på Twitter.

”Oh herregud. En hyllningssida för Johan Cruyff, men en bild på Rob Rensenbrink i stället”, skriver Twitter-kontot Dutch Football.

The Guardian hann dock rädda fadäsen till den andra versionen när bilden på Rensenbrink var utbytt till en bild med Cruyff.

ARTIKELN HANDLAR OM