Fem spelare stoppas från VM – ”Skittråkigt”

avAndreas Lillhannus

Foto: Bildbyrån
Nathalie Björn.

Rosengård och Eskilstuna är i sextondelsfinal i Champions League.
Går de båda till åttondelsfinal stoppas fem spelare från U20-VM.

– Det är klart att man känner sig tom, det är skittråkigt, säger Nathalie Björn, Eskilstuna.

Rosengård och Eskilstuna har tagit sig hela vägen till sextondelsfinal i damernas Champions League, där motstånd mot isländska Breidablik och skotska Glasgow.

Ett avancemang för de båda klubbarna innebär dock en stor förlust för det svenska U20-damlandslaget.
Efter vinst i U19-EM förra sommaren spelar Sverige i november U20-VM samtidigt som åttondelssfinalerna i Champions League ska spelas. Det innebär att totalt fem spelare kommer att stoppas från världsmästerskapet, enligt Radiosporten.

– Det är olyckligt att det krockar. Och det är synd om spelarna, de kan inte vara på båda ställena samtidigt. Men det var ett ganska enkelt besked trots allt, säger Viktor Eriksson, sportchef och tränare i Eskilstuna, till Radiosporten.

”Den största matchen någonsin”

Han menar att Champions League helt enkelt är en för stor match för att släppa spelare.

– För oss kommer det, om vi spelar match då, vara en otroligt viktig match. En stor match, den största matchen som Eskilstuna United någonsin har spelat. Och då behöver vi ha tillgång till våra bästa spelare förstås. Att göra något annat känns inte riktigt seriöst mot vår verksamhet, säger han.

”Känner sig tom”

Spelarna det handlar om är Rosengårds Zecira Musovic, Ebba Wieder och Emma Pennsäter, samt Eskilstunas Emma Jansson och Nathalie Björn. Den sistnämnda var lagkapten för Sveriges guldlag förra sommaren och beklagar nu att hon missar VM, som spelas i Papua Nya Guinea.

– Det är klart att man känner sig tom, det är skittråkigt. Men så är det. Så är livet som fotbollsspelare tyvärr, säger Björn, och fortsätter:

– Men jag blev inte så överraskad, faktiskt. Det har hänt förut med Rosengårds-spelare. United vill spela och komma långt i Champions League, och jag spelar för United, så det är något jag måste acceptera. Och det gör jag. För Champions League är också en fantastisk upplevelse.