Polisanmälda efter attackerna mot 17-åringen

FOTBOLL

Två Östersundsspelare polisanmäls för misshandel efter skandalscenerna i Jönköping

1 av 21 | Foto: C MORE

Två Östersundsspelare har polisanmälts för misshandel i samband med skandalscenerna mot Jönköping Södra.

Enligt Jönköpings-Posten ska spelarna ha sparkat den 17-årige gärningsmannen när denne gripits.

– Jag har inte hört någonting om det här, säger Östersunds ordförande Daniel Kindberg till Sportbladet.

Det var i det allsvenska mötet mellan hemmalaget Jönköping Södra och Östersund som en 17-årig man sprang in på planen och måttade ett slag mot bortalagets målvakt Aly Keita.

Mannen greps och anhölls för misshandel och grovt falskt larm. Dagen efter händelsen erkände han brotten men försattes på fri fot.

Nu har två anonyma personer valt att anmäla två Östersundsspelare för misshandel, rapporterar Jönköpings-Posten. I samband med att mannen greps ska spelarna måttat sparkar mot den 17-årige gärningsmannen.

"Handlar i nödvärn"

Tidningen skriver att det nu inkommit två polisanmälningar mot spelarna.

När Sportbladet når Östersunds ordförande Daniel Kindberg är han ovetande om att spelarna ska ha polisanmälts. Ingen av spelarna, vilka han förmodar gäller Fouad Bachirou och Alhaji Gero, ska heller ha meddelat detta till honom själv.

– När det gäller den händelsen så tycker jag det är viktigt att poängtera vad man har missat i hela det här berättande, Det är faktiskt så att Sam Mensah tar bort förövaren från Keita och då också får en smäll. Det är två som förövaren ger sig på, säger Kindberg och fortsätter:

– Därefter i tumultet som uppstår så är det också Fouad (Bachirou reds anm) som sparkar förövaren i magen. Den händelsen, både Sam och Fouad, där tycker jag definitivt att nödvärnsrätten har sin absoluta plats om man pratar rättsliga termer, säger han.

"Högst osannolikt att de döms"

Både Bachirou och Alhaji Gero anmäldes i torsdags till Svenska fotbollförbundets Disciplinnämnd av det särskilt utsedda Riksombudet Artur Ogelid.

Kindberg påstår, olikt Ogelid, att det aldrig utdelades något slag.

– Han går fram och hytter mot gärningsmannen när han släpas in i spelargången och det har vi sagt är ett olämpligt uppträdande. Men enligt egen utsago så träffade han inte utan hytter och det kan inte någonsin bli tal av någon anmälan.

Hur agerar ni som klubb om de skulle dömas?

– Utifrån våra resonemang så är ju det en utopi och utifrån det rättsamhälle som jag känner i Sverige så känns det scenariot högst osannolikt, avslutar Kindberg.