Sporting Lissabon

Inter bekräftar – stjärnorna har landat

Av: 

Pelle Strandman

FOTBOLL

João Mario snart spelklar – men "Gabigols" övergång kan dröja

Inter spänner musklerna i upptakten av Serie A.

I dag bekräftar klubben att fansen snart kan förvänta sig en tung dubbelvärning: Gabriel "Gabigol" Barbosa och João Mario.

Detta till en totalkostnad på runt 660 miljoner kronor.

Gabriel Barbosa har tillhört Santos under hela sin seniorkarriär. Men efter fyra raka säsonger i den brasilianska ligan verkar det som att "Gabigol" nu tar klivet till Europa och Serie A.

I dag går Inter nämligen ut på sitt officiella Twitter-konto och bekräftar att spelaren har landat i Milano. Bilder visar hur den 19-åriga supertalangen i eftermiddags togs emot med varm hand av flertalet supportrar.

Övergången kan dröja

Enligt La Gazzetta dello Sport möttes 19-åringen samtidigt av representanter från klubben på flygplatsen och fördes direkt till läkarundersökning.

Enligt den italienska tidningen är Inter överens med Santos om en övergångssumma på runt 240 miljoner kronor. Den stora frågan är dock när "Gabigol" kan dra på sig den blå-svarta dressen och spela för sin nya klubb.

Enligt uppgifter ska Santos vilja behålla spelaren säsongen ut, det vill säga ända fram till december då den brasilianska ligan är färdigspelad. Detta skulle innebära att Gabriel blir tillgänglig för Inter först i januari.

Serie A-klubben ska dock jobba på en lösning som möjliggör en övergång innan transferfönstret stänger den 31 augusti.

"Joao Mario på väg också"

Gabriel Barbosa spelade samtliga matcher för Brasilien som vann OS-guld på hemmaplan i Rio. Anfallaren gjorde två mål i turneringen.

Med Frank de Boer som ny manager slår Inter på stort. I samband med avslöjandet av den förväntade övergången av Gabriel Barbosa valde klubben även att gå ut med nästa kommande storvärvning.

Det ska bara vara en kort tidsfråga innan Sporting-mittfältaren João Mario skriver på.

"João Mario är på väg också", skriver Inter på Twitter.

Den portugisiske landslagsmittfältaren, som vann EM-guld i somras, landade i Milano ett par timmar efter Gabriel Barbosa och uppges av Gazzettan kosta drygt 420 miljoner kronor.

Tidigare i dag lottades grupperna till Europa League. Där hamnade Inter i Grupp K med Sparta Prag, Southampton och Beer-Sheva.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Sporting Lissabon

Inter Milan

Serie A

Sommar-OS