"En av de värsta gräsmattor jag spelat på"

avPetra Thorén, Rasmus Senator

IFK Göteborg kritiska mot underlaget – Boman och Rieks utgick med skador

Både Mikael Boman och Sören Rieks fick utgå med skador i förlustmatchen mot Karabach.

Duon fastnade båda med skorna i gräset och beräknas vara borta i omkring tre veckor.

– Jag fastnade i gräset och vred till så det är ingen höjdare, det är skit, säger Mikael Boman till Sportbladet.

IFK Göteborg åkte på ett blytungt nederlag mot azeriska Karabach.

Efter förlust med 3-0 på bortaplan, trots seger i det första mötet, är laget utslagna ur Europa League och missar gruppspel.

Dessutom drabbades Göteborg av två tunga avbräck. Både Mikael Boman och Sören Rieks tvingades av planen i andra halvlek, den förstnämnde på bår.

"Inget fantastiskt underlag"

Boman fick efter att ha fått knät lindat bäras ut på bår och begravde händerna över ansiktet. Efter matchen gav IFK Göteborgs läkare Jon Karlsson lugnande besked och konstaterade att det inte rör sig om en korsbandsskada.

– Mikael (Boman) fick en vridning på knät. Min bedömningen är att knäskålen hoppade ur led vilket innebär att han får en skada på ledbandet på insidan av knät, säger han till Sportbladet och gav även lugnande besked om Rieks.

– Sören (Rieks) fick en smäll på utsidan av knät och var öm. Och en smäll på ovansidan. Min bedömning är att han har en sidledbandsskada på insidan och ingen skada på korsbandet.

Fastnade Sören också i  gräset?

– Han fick en ganska rejäl vridning, det är en sådan skada man kan få en korsbandsskada av.

Fanns det en ökad risk på det här underlaget?

– Sådana här skador är lite tur och otur. De andra fick inga skador. Men det är klart, det var inget fantastiskt underlag.

Kritiserar gräsmattan

Gräsmattan på Tofiq Bakhramov Stadium var av allt att döma inte den bästa. Redan efter kvarten spelade hade stora tuvor med gräs sprungits upp runt om på planen, vilket delvis irriterade både hemmalaget och IFK Göteborg.

Både Rieks och Boman ska genomgå en magnetkameraundersökning och de båda väntas bli borta i omkring tre veckor framåt med skador på vänster knä.

– Det känns sådär. Jag fastnade i gräset och vred till så det är ingen höjdare, det är skit, säger Boman till Sportbladet efter matchen.

Berodde det på gräsmattan?

– Det kan det vara, att man fastnade till där.

Thomas Rogne sa att det var en av de värsta gräsmattor som han har spelat på, känner du detsamma?

– Ja, det var det absolut. Jag är väldigt imponerad av att de kunde hålla det spelet som de gjorde på den mattan, säger Boman som på väg ut från planen föll till marken efter att en av funktionärerna tappat båren.

– Det var inte så farligt, jag vet inte vem som tappade den.

Det var en ung bollkille.

– Han är förlåten.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM