”Zlatan är bättre än Ronaldo och Messi”

avMartin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Stora hyllningen från Romastjärnan: ’En naturkraft’

Kostas Manolas har ställts mot spelare som Lionel Messi, Luis Suarez och Cristiano Ronaldo.

Men ingen av dem är bättre än Zlatan Ibrahimovic, anser Romastjärnan.

– Det är nästan omöjligt att markera honom, säger Manolas.

Hyllad av sina lagkamrater.

Nu hyllas Zlatan Ibrahimovic, 35, även av sina rivaler.

När Romas grekiske mittback Kostas Manolas fick i uppdrag att utse de tuffaste spelarna att möta hamnade svensken överst på listan – före namn som Lionel Messi och Cristiano Ronaldo.

– Jag ställdes mot Ibra i Champions Leagues gruppspel säsongen 2013/2014 med Olympiakos och han är en naturkraft. Det är nästan omöjligt att markera honom under en match på grund av hans enorma fysiska styrka, säger Manolas till Romas hemsida.

”Teknisk skicklig”

Bakom Zlatan placerar sig FC Barcelonas Luis Suarez samt Real Madrid-duon Karim Benzema och Cristiano Ronaldo innan Lionel Messi hamnar på femte plats.

– Zlatan har även en sorts teknik och skicklighet du sällan hittar hos en spelare i hans storlek och kroppsbyggnad, tycker Manolas.

– Messi är inte riktig central anfallare så jag har inte behövt mött honom personligen och det är därför jag bara sätter honom som femma på min lista. Men han springar cirklar runt sina motståndare med sin snabbhet, forsätter mittbacken.

Roma spelar, precis som Manchester United, i Europa League den här säsongen efter att ha misslyckats med att kvalificera sig för Champions League i kvalet mot Porto.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM