”Brakskit” gav rött kort

Uppdaterad 2016-06-21 | Publicerad 2016-06-20

Adam Lindin Ljungkvist fick rött kort efter att ha fisit på planen.

Adam Lindin Ljungkvist bjöd på matchens rökare.

Det slutade med rött kort.

– Jag var dålig i magen och i sista minuten la jag av en brakskit. Då kom domaren och gav mig ett gult kort, sen ett rött, säger vänsterbacken.

Den märkliga utvisningen inträffade i division 7-matchen mellan Järna SK:s reservlag och Pershagens SK, vilket Länstidningen Södertälje var först med att uppmärksamma.

I slutskedet blev Pershagens SK:s Adam Lindin Ljungkvist, 25, utvisad efter att ha fått ta emot sitt andra gula kort. Adam Lindin Ljungkvist, som spelar vänsterback, fick se det röda kortet på grund av en fis.

”Den hördes ordentligt”

– Det var en märklig utvisning, jag kan knappt tro på det själv. Jag var dålig i magen och i sista minuten la jag av en brakskit. Då kom domaren och gav mig ett gult kort, sen ett rött kort. Det var min andra varning och jag hade ingen koll på min första alls. Jag hade inget minne alls. Sen var jag lite sur på domaren, jag kunde inte riktigt fatta vad som hade hänt. Alla runt omkring stod och asgarvade, säger Lindin Ljungkvist.

– Det jag kan misstänka är att han tror att jag gjorde det mot en motståndare. Men att provocera någon med en prutt är inte speciellt smart eller normalt. Nä, men jag la bara av en brakskit och så fick jag rött kort. Domaren sa att det var osportsligt beteende.

Det måste ha varit en riktig rökare...?

– Haha. Ja, det måste det ha varit. Jag såg att de hade frågat en i Järnas lag och han sa att den hördes ordentligt. Ibland har man ju inte koll på om det är den lilla eller stora. Man tror att den lilla kommer ut, men den låter ändå.

Du brakade ihop med domaren efteråt?

– Nej. Jag frågade honom på ett dåligt sätt, men det var inga fula ord. Jag var irriterad, samtidigt som jag inte kunde fatta att jag blev utvisad.

Var det ett fisförnämt domslut?

– Jag tycker att det var ett skitdåligt domslut. Nu skrattar jag bara åt det. Det är ingen annan som har hört talas om det här innan, jag har aldrig hört om någon som blivit utvisad för att man fiser.

”Sa något om att jag var en pruttare”

Nej, precis. Men vad är den spontana magkänslan i det läget?

– Min spontana känsla: ”va, skojar du med mig?”. Sedan ifrågasatte jag honom innan jag gick därifrån.

Ni rensade luften?

– Han sa något om att jag var en pruttare. Det var något sådant. Det var inte att jag stod kvar i flera minuter. Jag sa att han var en "pajas" och sedan gick jag av planen...

...det var bara att släppa det.

– Exakt. Ja, det var det sista som hände. Det var i 93:e minuten.

Har du fått någon skit för det här?

– För fisen? Nej, haha. Folk har bara skrattat åt det. Inget negativt. Jag bryr mig inte så mycket heller. Det är naturligt att lägga en brakskit då och då.

Hur ser du på resten av säsongen för egen del – är det bara att gasa på?

– Ja, haha. Bara att köra på. Vi förlorade med 2-5. Men det kommer nog gå bättre resten av säsongen.

Du är en spelare med mycket fart och fläkt...?

– Ja, det är jag.

Men det gäller att hålla tätt bakåt...

– Ja. Och dundra upp bollen i krysset i bland, haha.

Pershagens SK förlorade matchen med 2-5.