Allsvenskan i fotboll 2016

Skräckskadan – biten av spindel

avEmil Larsson

Foto: BILDBYRÅN

Matthew Rusike har under det allsvenska uppehållet varit hemma i Zimbabwe.

Men där åkte han på en skräckskada – efter att han blivit biten av en sällsynt spindel.

– Det är mycket smärtsamt, säger han till Kvällsposten.

Nästa vecka drar fotbollsallsvenskan igång igen efter ett längre uppehåll.

Under spelledigheten passade Helsingborgs anfallare Matthew Rusike att åka hem till sitt hemland Zimbabwe.

Men på resan hem började han helt plötsligt må illa – efter att han blivit biten av en sällsynt spindel.

– På planet började jag känna mig sjuk, och det kliade på benet. Men då var märket inte alls stort. Så när jag landade kunde jag träna. Det var inte alls så illa som det är nu, säger Rusike till Kvällsposten.

Skulle bli värre

Men det skulle bli värre.

Spindelbettet växte och Rusike fick allt mer ont. Men när han kom till Sverige visste ingen hur bettet skulle behandlas. För Rusike kommer varken ihåg när eller vilken spindel han blivit biten av.

– Det måste ha varit en sällsynt spindel, även för att vara i Zimbabwe eftersom ingen här visste hur det skulle behandlas. Nu går jag på antibiotika. Jag trodde att det skulle försvinna av sig själv, inte bli värre. Det har varit mycket smärtsamt de senaste dagarna, det är fortfarande gift kvar i benet.

Missar omstarten

Och av förståeliga skäl så blir anfallaren borta ett tag och missar Helsingborgs match mot Falkenberg nästa lördag. Men Rusike hoppas snart vara tillbaka i träning igen.

– Förhoppningsvis är jag det på måndag. Det börjar bli bättre nu igen. Det har gjort mer ont än vad det gör nu, säger han till Kvallsposten.