Jämför affären – med superfajten

1 av 3
FOTBOLL

”Lyckligast i världen”.

En lättad Zlatan Ibrahimovic är – äntligen – klar för Manchester United.

– Jag jämför den här affären med fajten mellan Floyd Mayweather och Manny Pacquiao, säger ”Ibra” i sin första intervju.

Foto: TT

Strax efter klockan 18.00 meddelande Manchester United att Zlatan Ibrahimovic är klar.

Äntligen slut på alla spekulationer.

Så var känslan – även hos Ibrahimovic själv.

– Nu kan jag fokusera på en enda sak – Manchester United. Jag kan lämna allt annat bakom mig. Jag spelade EM och under EM var det mer snack om min framtid än om mästerskapet. Så äntligen kan jag fokusera på min nya klubb, säger Zlatan.

Jämför med superfajten

I sin första intervju som United-spelare berättar han att beslutet var lätt att fatta – men att förhandlingarna var desto svårare.

– Mitt beslut var enkelt. Det handlade om att göra affären möjlig. Jag jämför det här med fajten mellan Floyd Mayweather och Manny Pacquiao (tidernas mest penningstinna boxningsmatch, reds.anm). Folk sa: ”Det kommer aldrig att hända”. Men det hände. För det vill jag tacka mitt ”team”, Manchester United, och även José Mourinho. Som sagt, mitt beslut var enkelt, resten var ett pussel – men vi lyckades lägga det.

Zlatan har skrivit på för ett år med option för ytterligare ett. Brittiska medier rapporterar också om en veckolön på 2,7 miljoner kronor.

”Här för att vinna”

34-åringen har vunnit ligatiteln i fyra olika länder.

Nu vill han vinna titeln i Premier League.

– Det blir en stor utmaning. Men jag har vunnit nästan allt som går att vinna. Nu ser jag fram emot det här nya äventyret. Om jag lyckas vinna titeln i England … jag vet inte hur många spelare som kan säga att de spelat i så många bra ligor och dessutom vunnit. Så jag ska jobba stenhårt. Det är min mentalitet. Men bakom alla framgångar ligger hårt arbete.

– Men jag är här för att vinna. Jag är inte här för att sitta av tiden och titta på vädret... Jag är här för att vinna och jag ger inte upp förrän jag vunnit.

”Lyckligast i världen”

Härnäst väntar lite vila för Ibrahimovic.

Sedan drar försäsongen i gång.

– Nu ska jag andas ut lite. Efter allt snack så är allt äntligen klart. Nu är jag United-spelare och jag är den lyckligaste människan i världen. Jag behöver lite vila efter den långa säsongen, och EM på det.

ARTIKELN HANDLAR OM