Uppgifter: VSK kan få 50-75 miljoner kronor

FOTBOLL

Victor Nilsson Lindelöf jagas av flera av Europas toppklubbar.

Enligt Sportbibeln kan en övergång från Benfica ger ett rejält klirr i kassan för Västerås.

– Det är så verklighetsfrämmande att man får nypa sig i armen, säger VSK:s ordförande Bengt-Åke Nilsson till SVT Sport.

Det har varit ett strålande år för Victor Nilsson Lindelöf.

Det började med A-lagskontrakt med Benfica och guld i U21-EM. Det senaste halvåret har succén fortsatt med en startplats i Benficas backlinje, Champions League och en ligatitel.

Finns konkret bud

Han är het bland storklubbarna. Först talades det om PSG och Juventus och i dag kom uppgifter från spanska AS om att Real Madrid och Barcelona jagar honom. Det pratas om en prislapp runt 370 miljoner kronor.

Enligt uppgifter till Sportbladet finns det ett konkret bud. Det kommer från Manchester United och ligger på 250 miljoner kronor.

Sportbibeln uppger att det finns en uppgörelse mellan VSK och Benfica. Den klausulen ger VSK rätt till 20 procent av överskottet vid nästa försäljning.

”Ta lång tid att smälta”

– Det är så verklighetsfrämmande att man får nypa sig i armen, säger klubbens ordförande Bengt-Åke Nilsson till SVT Sport.

– Det är så långt borta från vår budget, det skulle ta lång tid att smälta.

Om Nilsson Lindelöf säljs för någonstans mellan 250-370 miljoner kronor kan alltså VSK räkna med mellan 50-75 miljoner kronor.

Det skulle göra Västerås SK, som just nu ligger på en mittenplats i division 1, till en av Sveriges rikaste klubbar.

Klubben har tidigare fått flera miljoner efter hans succé i U21-EM. April blev VSK skuldfria efter Nilsson Lindelöfs tionde match från start i Benfica.