Floppen lämnar – klar för Crystal Palace

FOTBOLL

Christian Benteke skriver på för fyra år med Londonklubben

Foto: Christian Benteke.

Han har ryktast bort från Liverpool under större delen av sommaren.

Nu står det klart att Christian Benteke lämnar klubben för spel i Crystal Palace – för en rekordsumma.

– Jag är väldigt glad, säger han till klubbens hemsida.

Förra sommaren lämnade Christian Benteke, 25, Aston Villa för spel i Liverpool. Anfallaren värvades som nästa stora målskytt till klubben, men på de 29 Premier League-matcher Benteke fick chansen i blev det endast nio mål.

Under sommaren har han ryktats bort från Liverpool där Crystal Palace visat störst intresse. Så sent som i tisdags nobbade Liverpool ett bud på motsvarande 270 miljoner kronor – men nu är klubbarna överens.

Blir klubbens dyraste värvning

På sin officiella hemsida meddelar Crystal Palace att Christian Benteke skrivit på ett fyraårskontrakt med klubben. Enligt BBC Sport betalar "The Eagles motsvarande 316 miljoner kronor för anfallaren vilket gör honom till klubbens dyraste värvning genom tiderna.

Tidigare hölls rekordet av Andros Townsend, som värvades till Crystal Palace för motsvarande 150 miljoner kronor tidigare i somras.

"Väldigt glad"

Christian Benteke ersätter därmed Yannick Bolasie, som tidigare i veckan såldes till Everton.

– Jag är väldigt glad att få fortsätta karriären i Crystal Palace och jag ser fram emot att möta managern (Alan Pardew reds anm), spelarna och ledningen. Jag är väldigt glad över att affären är klar och att jag nu kan se framåt, säger Benteke till klubbens hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM