”Giffarna” rasar mot Hammarby om Dibba

FOTBOLL

Pa Dibba: ”Det är pinsamt att de buar ut mig”

Foto: Getty Images

De hade ett "gentlemen's agreement".
Trodde i alla fall Sundsvall.
Ändå spelade Pa Dibba – som buades ut – för Hammarby i 0–0-matchen mot "Giffarna".
– Jag tycker att det är ett svaghetstecken för Hammarby. Det sänder en jävla signal till deras andra forwards, säger sportchefen Urban Hagblom.

Foto: BILDBYRÅN

Förra veckan lämnade Pa Dibba Gif Sundsvall för Hammarby. Ett tungt tapp för "Giffarna". Inte blev det bättre att klubbarna direkt ställdes mot varandra i allsvenskan.

Men Sundsvalls sportchef Urban Hagblom kände sig ändå säker på att Dibba inte omedelbart skulle behöva ställas mot sina gamla lagkamrater.

– Vi hade ett gentlemen's agreement där vi uppfattade att han inte skulle spela matchen. Bara om det var väldigt många skador, sjukdomar eller avstängningar.

”Trodde man skulle ha mer respekt”

Det har "Bajen" dock inte drabbats av – ändå startade Pa Dibba matchen – och Hagblom känner att stockholmarna bröt den muntliga överenskommelsen.

– Jag vill inte lägga någon energi på det, men det är något vi får ta med oss i framtiden.

Hur kan man tolka en överenskommelse så olika?

– Jag trodde att man kanske skulle ha mer respekt för varandra, men det kanske man kan strunta i då.

Hagblom väljer att skicka en skarp passning åt Hammarbys håll.

– Jag tycker att det är ett svaghetstecken för Hammarby om jag ska vara ärlig. Han får tre träningar och sen startar han för Hammarby i allsvenskan. Det sänder en jävla signal till deras andra forwards, säger Hagblom.

Jingblad hemma i feber

Nanne Bergstrand la över ansvaret på Hammarbys sportchef Mats Jingblad. Men han är febersjuk i influensa, och avböjer att kommentera.

"Du får ringa i morgon", hälsar Jingblad över sms.

Så... Hur gick det för Pa Dibba i matchen? 28-åringen buades ut av hemmapubliken och var – efter ett par tuffa dueller med några Sundsvallsspelare – inte särskilt populär på Norrporten.

– Det är pinsamt tycker jag. Jag tycker att det är otacksamt att bua efter mina år i Sundsvall, säger Dibba som inte ville prata om att han spelade matchen.

– Vi kan lägga ner den diskussionen nu.

Naurin – bäst på plan

I början av den andra halvleken kom han loss, löpte sig fri – och hamnade en mot en med Tommy Naurin.

Hemmamålvakten, matchens bästa spelare, läste en saktfärdig Dibba och sög in bollen. Då fläkte sig Hammarbys nyförvärv och råkade stämpla en liggande Naurin. Det renderade i ett gult kort och ytterligare hån från läktarna. Med drygt 20 minuter kvar blev Dibba utbytt i matchen som slutade 0–0.

ARTIKELN HANDLAR OM