Vinst för Sundsvall i Norrlandsderby

Foto: Johan Eklund.
FOTBOLL

Gefle hade bara vunnit en av sina sex matcher 2016.

I Norrlandsderbyt mot GIF Sundsvall förlängdes den sviten till sju.
Med tre veckor kvar till den allsvenska premiären vann Sundsvall en fartfylld match med 3-2.

– Vi är inte där vi borde, eller önskade, att vi var, sa Gefles tränare Roger Sandberg till Cmore inför matchen.

Och Gefle kom inte så mycket närmare efter förlust mot den allsvenska konkurrenten GIF Sundsvall.

De båda Norrlandslagen har åkt ut Svenska Cupen, och passade därför på att träningsspela på ett för dagen soligt Norrporten Arena.

Gefle inledde matchen bäst, och efter en halvtimme kunde Johan Oremo starkt nicka in ett fint inlägg från Jonas Lantto. Trots ett stort spelövertag för GIF Sundsvall var ställningen i halvtid 1-0 till Gefle.

– Jonas satte den fint, det var bara att springa in bollen. Även om det är en träningsmatch är det viktigt att göra mål som anfallare, säger Johan Oremo i halvtid om sitt mål.

Vände snabbt

Sebastian Rajalakso kvitterade direkt i den andra halvleken, och bara minuterna senare gjorde Johan Eklund 2-1. Sundsvalls nyförvärv från Sirius, Stefan Silva, byttes in i matchminut 75 och behövde fem minuter på planen innan han gjorde 3-1. Gefle hann reducera till 3-2 i slutminuterna, men närmare än så kom man aldrig.

Ett styrkebesked från Sundsvall med tre veckor kvar till den allsvenska premiären.

– Det är en ständig utveckling, men så här långt är vi redo för den allsvenska säsongen, säger Sundsvalls tränare Roger Franzén.

Tyngre är det för Gefle, som bara vunnit en av sina sju matcher 2016.

– Det är ett steg framåt, om man bortser från fasta situationer och omställningar har vi bra kontroll tycker jag, säger Roger Sandberg.

ARTIKELN HANDLAR OM