Hånade Elmander under falskt namn

FOTBOLL

Ägaren i blåsväder: ”Jag ska hålla käften”

Det är kaos i danska Bröndby.

Ordföranden Jan Bech Andersen har under ett falskt namn kritiserat egna klubben – och gått hårt åt Johan Elmander.

”Han är 35 procent av vår lönebudget och spelade 17 minuter i går”, skriver Andersen.

Bröndy går starkt i den danska ligan och är tre poäng från andraplatsen.

Men utanför planen råder det desto större kaos.

Nu har klubbens ordförande och ägare Jan Bech Andersen avslöjats ha skrivit kritiska kommentarer om klubben och ett flertal profiler på ett supporterforum under namnet ”Oscar”, enligt danska BT.

”Elmander 35 procent av lönebudget”

Förre sportchefen Per Rud och tränaren Thomas Frank – som avgått under dagen – är två av de som får skarpast kritik från sin egen ordförande.

”Per Rud var och är 100 procent inkompetent. Det bevisar nio av tio spelarköp han gjort. Per och Thomas tog många vanvettiga beslut. Chefstränaren är oerfaren och har hållit fast vid ett system som inte fungerat”, skriver ”Oscar”, eller Jan Bech Andersen.

Även den landslagsmeriterade svenske anfallaren, Johan Elmander, får sig en känga av klubbägaren.

”Värvningen av Elmander var Thomas och Pers beslut. Ingen annans. Det kommer att få konsekvenser. 35 procent av vår lönebudget (Elmander) spelade 17 minuter i går”.

”Ska hålla käften”

Jan Bech Andersen har räddat Bröndby flera gånger om. Så sent som i maj lånade han ut 17 miljoner kronor till klubben, men nu har han erkänt i ett öppet brev att han är pseudonymen ”Oscar”.

”Jag är otroligt ledsen över den oro jag skapat under det senaste dygnet. Jag borde inte ha deltagit i smutskastningen på forumet. Jag är en oerhört passionerad Bröndbysupporter, men jag ska lära mig att hålla käften”, skriver han bland annat i brevet.

I Bröndby spelar, förutom Elmander, även Magnus Eriksson, Johan Larsson och i sommar ansluter även Falkenbergs Gustaf Nilsson.

ARTIKELN HANDLAR OM