Champions League 2015/2016

Zlatan stor hjälte när PSG avancerade

Av: 

Johanna Frändén

FOTBOLL

LONDON. Framspelare, målskytt och matchvinnare i slaget om Engelska kanalen.

Zlatan Ibrahimovic sparkade PSG vidare till kvartsfinal i Champions League – och skickade en liten varning till övriga kombattanter:

– Vi kommer inte att stanna här, säger svensken efter 2–1 på Stamford Bridge.

PSG hade ett överläge med sig från första matchen och utökade det efter dryga kvarten mot Chelsea. Zlatan Ibrahimovic fick bollen på högerkanten och slog ett vackert inlägg till Adrien Rabiot som rakade in 1–0 och utökade fransmännens ledning till 3–1 i dubbelmötet.

Men Chelsea hade långt ifrån gett upp. Tio minuter senare kvitterade Diego Costa och med en hel timme kvar att spela var Chelsea bara ett mål från att få matchen till förlängningen.

Skickade ut Chelsea

I inledningen av andra halvlek var engelsmännen giftiga på snabba omställningar vid flera tillfällen, tills Zlatan Ibrahimovic krönte en utmärkt insats med att göra 2–1 för gästerna på ett inspel från Angel di María, och därmed skicka Chelsea ut ur turneringen.

Efter slutsignalen firade svensken och lagkamraterna med bortaklacken och Zlatan kastade sin tröja upp på läktaren innan han promenerade in tillbaka i Stamford Bridges innanmäte.

En halvtimme senare var det en nöjd om än inte exalterad Zlatan som kom ut till intervjuzonen.

– Matchen blev som vi ville, vi spelade bra, så som vi vill och kan, trots pressen vi hade på oss. Låt oss jobba hårt och fortsätta på bästa sätt, säger matchvinnaren.

”Han var magisk”

PSG har därmed för fjärde säsongen i rad nått kvartsfinalspelet i Champions League, en fas som de hittills varje gång blivit deras sista.

– Vi får se vad som händer, vi är i kvartsfinal, laget är bra. Vi kommer inte att stanna här, vi kommer att fortsätta göra det bästa vi kan, även om det inte gör alla glada, säger Ibrahimovic till franska BeIn.

PSG:s president Nasser al-Khelaïfi var glad över svenskens insats.

– Han gjorde skillnaden i dag, han är magisk, fantastisk, jag är jättenöjd med honom, han är alltid där. Som han sa i går, han håller bara på att värma upp, säger al-Khelaïfi som fortsätter att vara vag kring svenskens eventuella framtid i klubben:

– Det är mellan honom, hans agent och mig. Men han är fantastisk, alla vill ha Zlatan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Champions League 2015/2016

Zlatan Ibrahimovic

Champions League fotboll (herrar)

PSG, Paris Saint-Germain FC

Chelsea FC