Djurgårdens brasse var bra - i en halvlek

Publicerad:
Uppdaterad:

Zoran Lukic: Det är svårt att värdera

Flera offensiva löpningar, en assist och bud på ett mål.

Räcker det för att ge Bruno Carvalho ett kontrakt med Djurgården?

- Rent spelmässigt håller han den klass vi önskar, men nu måste vi sätta oss ner och diskutera, säger Zoran Lukic.

Inför matchen mot Gif Sundsvall hade Djurgårdens U-lag spetsats med Daniel Sjölund, Samuel Wowoah - och så då den omtalade Bruno Carvahlo.

Den provspelande brassen åtdrog sig i går stora rubriker sedan det kommit fram att han vikt ut sig i ett gay-magasin i hemlandet.

I går kväll var det därför tänkt att fotbollen skulle få tala för 29-åringen och som i gengäld skulle kvittera ut ett kontrakt med Djurgården. Men - om det blir något sådant är inte alldeles säkert. Lagets tränare Zoran Lukic fanns på plats för att studera brassen, men lät inte överväldigad efter slutsignalen.

Slet och kämpade

- Han är skicklig tekniskt och har en fantastiskt bra spelförståelse. Men ja... det är så svårt att värdera när Sundsvall nästan kom med ett juniorlag.

Carvahlo slet och kämpade på högerbacken och gjorde tidigt klart att han var där för att spela offensivt.

Genom väggspel med duktige Aziz Corr Nyang lyckades han komma loss flera gånger på kanten, framför allt i den första halvleken varefter orken sedan började sätta hinder.

- Det är just den första halvleken som jag tyckte gick bra. Men det är svårt att komma in i spelsystemet. Det skiljer sig lite från vad jag är van vid, säger Bruno Carvahlo.

I dag samlas Zoran Lukic och hans närmaste till överläggning om brassens framtid. Ett kontrakt för 29-åringen med 10 A landskamper på meritlistan?

Som sagt, inte alldeles säkert.

Daniel Kederstedt

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN