Manchester United bjöd på målorgie

Publicerad:
Uppdaterad:

Alex Ferguson: Vi gör en briljant första halvlek

LONDON

Manchester United började i går marschen mot Champions League-guld.

En marsch som började med en promenadseger.

United slog lekande lätt Panathinaikos med 5-0.

Quinton Fortune och hans Manchester United visade att förlusterna av "Seba" Veron och David Beckham inte gjort laget svagt. 5-0 i premiären hemma på Old Trafford var i underkant...
Foto: REUTERS
Quinton Fortune och hans Manchester United visade att förlusterna av "Seba" Veron och David Beckham inte gjort laget svagt. 5-0 i premiären hemma på Old Trafford var i underkant...

Finalen i Champions League i maj gick på Old Trafford i Manchester. Men stadens stolthet var inte på plan. Nu vill Manchester United ha revansch.

- Det här var precis den start vi hoppats på, en perfekt inledning för oss, sa Ryan Giggs efteråt.

Han var ett av de klarast skinande United-ljusen i går kväll. Giggs var inblandad i tre av målen i första halvlek och även i det sista målet.

Han var dock inte ensam om att skina i hemmalaget. 5-0 är stora siffror, men de visar ändå inte hur överlägsna Manchester United var.

Efter mindre än en kvart ledde laget redan med 2-0. Silvestre gjorde 1-0 på en hörna från Giggs. Även Van Nistelrooy var inblandad i röran framför Panathinaikos mål, men den holländske målkungen fick dock gå hem mållös i går.

Vrålskott i krysset

Grekerna hann knappt ta upp bollen för avspark förrän de fick hämta ut den ur målet igen. 2-0 kom en minut efter det första målet och återigen var Giggs inblandad.

Solskjaer slog in en låg boll från höger och Giggs petade den till Fortune som med ett vrålskott vräkte upp den i vänstra krysset.

- Vi visste att det var viktigt att spela i högt tempo och få ett snabbt mål och det fick vi. När vi gjorde 2-0 så snabbt "dödade" vi dem, sa Phil Neville efter matchen till Sky News.

Panathinaikos kämpade ändå väl och en bit in i första hindrade bara Tim Howards briljanta enhandsräddning på en nick från Michalis Costantinou, grekerna från att reducera.

Drullade in bollen

Bara minuterna senare klantade sig däremot Antonis Nikopolidis i det andra målet. Giggs spelade fram Solskjaer som sköt rakt på Nikopolidis, som ändå drullade in bollen.

Han fick också släppa in 4-0 när lille Nicky Butt omarkerad kunde nicka mål.

I paus bytte grekerna målvakt. Även Konstantinos Chalkias släppte dock in ett mål, när avbytaren Djemba Djemba slog upp 5-0 i nättaket i slutminuterna.

United-tränaren Alex Ferguson var efteråt belåten.

- Vi gör en briljant första halvlek. I andra blev det av naturliga skäl lite lugnare.

Eller som Phil Neville sa:

- Efter 2-0 blev det mest en promenad i parken.

En promenad där Manchester United visade att man kan gå - eller promenera - mycket långt i Champions League i år.

Jennifer Wegerup

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.