Publikskandal i England – slog ner spelare

avMagnus Wilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

England skakas av en publikskandal.

I derbyt mellan Birmingham och Aston Villa stormade en åskådare planen och rusade fram till och slog ner Jack Grealish bakifrån.

Grealish kunde sedan avgöra med matchens enda mål i den andra halvleken.

Det var efter drygt åtta och en halv minut i Birminghamderbyt som händelsen ägde rum. Aston Villa fick ett inkast som kastades snabbt till 23-årige Jack Grealish som jobbade fram en hörna från vänster.

När spelarna då vände ryggen till hörnflaggan för att inta positioner i straffområdet valde en ur publiken att storma planen. Med publikvärdar rusandes efter sig lyckas han ta sig fram till Jack Grealish och slog honom till backen bakifrån.

Greps på plats

Både Aston Villa- och Birminghamspelare var snabbt framme för att undsätta Aston Villas lagkapten. Publikvärdar och säkerhetspersonal kunde sedan leda honom ut från planen där planstormaren inte visade någon ånger och skickade slängkyssar mot publiken.

– Vad är det för supporter? Det värsta är att det finns andra supportrar som hyllar hans aktion mot Aston Villaspelaren bara för att det är derby. In i fängelse och stäng av honom på livstid och sedan får man ta tag i Birmingham som klubb och den säkerheten som råder här för det är katastrofalt, säger Bojan Djordjic i Viasatstudion.

West Midlandpolisen skriver på Twitter att planstormaren är gripen och på väg till en förvaringscell i väntan på andra påföljder.

Fick avgöra

Matchen kunde återuppta spelet rätt så omgående efter att planstormaren lämnat planen och Jack Grealish kunde fortsätta att spela utan synliga bekymmer.

Med drygt 20 minuter kvar av matchen fick han sedan bollen strax utanför Birminghams straffområde och avlossade ett skott som letade sig in i den bortre burgaveln. Målet firade han genom att rusa rätt ut i publiken till lagets egna fans.

Målet blev matchens enda mål och i och med segern kliver Aston Villa om Birmingham i tabellen till en nionde plats, fyra poäng under playoff.

Efter att ha blivit utbytt till stående ovationer i den 83 minuten fick Grealish se slutet av matchen från bänken.

1 av 3

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM