”Inte så jävla kul när man rör bollen fem gånger på 90 min”

Av: Michael Wagner

Publicerad:

Utlånade Nordin Gerzic sågar Blåvitt: ”Man är inte alls involverad i spelet”

Många har kritiserat IFK Göteborgs spel den senaste tiden.

Här kommer en råsop till:

– Det är inte så jävla kul att spela om man har fem bollkontakter på 90 minuter, säger Nordin Gerzic. 

När IFK Göteborg och Örebro SK möts på Gamla Ullevi i kväll får inte den till ÖSK utlånade IFK-­mitt­fältaren spela på grund av ­avtalet mellan klubbarna.  Men 30-åringen skickar ­ändå en vass passning mot Blåvitt i en intervju som C More sänder i dag.

– IFK spelar en fotboll som inte passar mig. Inget fel på den fotbollen, men man är inte alls involverad i spelet. Det är inte så jävla kul att spela om man har fem bollkontakter på 90 minuter.

– När jag inte fick spela en enda minut mot varken Gif Sundsvall eller Sirius så sa jag att det inte fanns en chans att jag ville vara kvar, säger Gerzic till CMore. 

– Själva klubben är fantastisk. Men spelet är inte ­optimalt för mig, eller för de som spelar.

”En jättebra spelare”

IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre säger till Sportbladet om den fräna kritiken i tv-intervjun med Gerzic:

– Det får vara hans tolkning. Nordin värvades för att kunna göra det han är bra på, men sedan handlar det också om att göra det fullt ut. 

– Nordin är en jättebra spelare som varit duktig i Örebro den här våren, säger Stahre. Det kan vara spel­stilen som inte passade här, det kan vara sociala faktorer också. 

Gerzic är inte den ende före detta IFK Göteborgspelaren som haft åsikter om klubben nyligen. Tidigare i veckan kritiserade BP:s Nicklas Bärkroth möjligheterna för unga spelare att utvecklas i Blåvitt.

– En storklubb är alltid under lupp. Det gäller för oss att inte åka med i den känslomässiga hissen och i olika värderingar, säger Mikael Stahre.

– Vi har en bra defensiv grund att stå på och sedan vet vi att vi behöver bli mer effektiva och utveckla vårt offensiva spel – och där var det en klar förbättring ­senast mot Gefle.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN