Robben sänkt av brutal tackling

1 av 9
FOTBOLL

Här vrider sig Arjen Robben i plågor efter en brutal tackling.

Bayern München-stjärnan fördes blödande till sjukhus och blir nu borta i minst sex veckor.

– Han är bottenlöst ledsen, säger sportchefen Matthias Sammer.

Formstarke Arjen Robben har öst in mål på sistone och mot Eintracht Braunschweig häromdagen målfirade han på ett smärtsamt sätt.

Den gången reste han sig dock och spelade vidare, men nu blir han borta från spel för en lång tid framöver.

Dobbar i knät

I gårdagens möte med Augsburg i tyska cupen utsattes Robben för en brutal tackling. Robben, som gett sitt lag ledningen redan efter fyra minuter, ville utöka ledningen på ett friläge – men Augsburgs målvakt Marwin Hitz rusade ut och satte effektivt stopp för det med en tvåfotstackling. Dobbarna borrade sig in i Robbens högerknä och han snurrade flera varv innan han landade och kunde konstatera att det blödde ymnigt från knät.

Vann med 2–0

Solklar målchansutvisning på Hitz? Nej, eftersom assisterande domaren hade flaggat för offside kom målvakten undan med ett gult kort och kunde spela vidare.

För den genom åren skadedrabbade Arjen Robben blev det i stället snabb transport till sjukhus där han blev kvar över natten. I dag meddelar Bayern München att han blir borta i minst sex veckor.

– Han är bottenlöst ledsen. Arjen var i sitt livs form och har avgjort flera matcher för oss på sistone, säger sportchefen Matthias Sammer.

– Jag kom in sent i duellen och träffade honom rejält. Jag är väldigt ledsen, säger Marwin Hitz till AP.

Thomas Müller fastställde slutresultatet till 2–0 och Bayern München är vidare till åttondelsfinal i tyska cupen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bundesliga