”Wenger flyger ut”

Publicerad 2014-03-08

Är Arsenal till sist på väg mot en titel?

Det är åtta år, nio månader och 14 dagar sedan Arsenal sist vann en titel.

Nu är laget klart för semifinal i FA-cupen efter förkrossande 4-1 mot Everton.

– Det här är en av de vassaste insatserna jag sett Arsenal göra, säger experten Glenn Strömberg i TV10.

Följ ämnen

Arsenal har hånats och häcklats för sin långa titeltorka men nu kan de vara på väg mot något stort igen. Semifinalplatsen i FA-cupen säkrades efter en imponerande 4-1-seger mot Everton.

– Det här är en av de vassaste insatserna jag sett Arsenal göra. Jag tror att (Arsene) Wenger är väldigt, väldigt nöjd med sitt lag i dag, säger experten Glenn Strömberg i Viasat Fotboll.

Özil målskytt

Kritiserade Mesut Özil gjorde 1-0 innan Mikel Arteta fyllde på till 2-1 från straffpunkten, efter att Romelu Lukaku kvitterat. Avgörandet kom sedan efter att Olivier Giroud bytts in efter timmen spelad.

Fransmannen gjorde två mål, varav det andra var en riktig delikatess. Tomas Rosicky drog upp en kontring, spelade vidare till Mesut Özil som direkt assisterade en fristående Giroud.

”Wenger flyger ut”

– Där flyger även Wenger ut på banan för så vacker omställning är svår att hitta. Bättre kan det inte bli. Riktigt vackert, säger Glenn Strömberg.

Semifinalplatsen är Arsenals första på fem år i FA-cupen. Därmed lever också hoppet om att bryta den där långa titeltorkan.

– Det var en viktig seger för oss i dag rent psykologiskt. Nu kan vi rikta vårt fokus och vilja mot matchen mot Bayern (i Champions League), säger Arsene Wenger.

Följ ämnen i artikeln