”Uppenbart att han inte stämplar Pepe”

Xavi tar lagkamraten till försvar

Vilket tydligt språk talar bilden?

Det beror ju på vem du frågar.

Efter Iker Casillas är Xavi näst ut i debatten om Sergio Busquets möjliga stämpling på Pepe.

 – Vi behöver inte försvara honom, bilderna försvarar honom, säger 34-åringen på dagens presskonferens.

Xavi talade idag om Busquets, transferförbudet och CL-returen.
Xavi talade idag om Busquets, transferförbudet och CL-returen.

Efter ett kaotiskt El Clasico där Barcelona knockade Real Madrid med 4-3 har diskussionerna kretsat kring kontroversiella domslut - och en möjlig stämpling. Real-backen Pepe låg på gräset när Barcelonas mittfältare Sergio Busquets satte foten på hans ansikte. I den virtuella världen har stillbilder och korta filmklipp kablats ut för att avgöra om Busquets är oskyldig eller inte. 25-åringen har slagit ifrån sig, Pepe har gått till motattack och senast menade Iker Casillas att bilderna talar för sig själva.

”Det är uppenbart”

Nu kliver Xavi in i diskussionen och tar sin lagkamrat till försvar. På dagens presskonferens inför mötet med Atletico Madrid i Champions League-returen uttryckte lagkaptenen sitt stöd.

 – Vi behöver inte försvara honom, bilderna gör det redan. Det är uppenbart att han inte stämplar Pepe. Folk är orättvisa mot honom, till och med hans medspelare i landslaget. säger 34-åringen enligt goal.com.

För de som tröttnat på allt tjatter om El Clasico-incidenter finns faktiskt annat att fokusera på. Xavi passade också på att ge sin syn på Barcelonas värvningsförbud som innebär att klubben inte får köpa någon spelare på två transferfönster. Skon klämmer i ungdomsakademin, La Masia, dit "Barca" slussar in utlandsfödda spelare under 18 års ålder.

Gillar inte att möta Atletico

 – Det är orättvist. La Masia gör ett utomordentligt jobb, och Barcelona tar hand om ungdomarna och lägger ner mycket tid på dem. Vi försöker nu hålla oss lugna i omklädningsrummet. Det som händer runtomkring stärker oss som enhet, säger Xavi.

Inför kvartsfinalen på Camp Nou erkände spelmotorn att han inte gillar att möta Atletico Madrid. När lagen ställs mot varandra i returmötet på onsdag står han fast vid sin åsikt - men serverar en portion optimism.

 – Det är svårt att skapa chanser mot Atletico, men framför oss ser vi ett lag vi måste krossa. Vi måste ta ledningen och se hur de reagerar.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN