Kennedy tillbaka – men inte i full träning

Publicerad 2014-03-26

Missar genrepet – premiären ett frågetecken

Kennedy Bakircioglü är tillbaka på planen.

Men spel i premiären är fortfarande högst osäkert.

– Jag tar det dag för dag, säger Hammarbystjärnan.

Följ ämnen

Det var i cupmatchen mot Degerfors den 9 mars som Kennedy Bakircioglü, 33, fick en smäll och tvingades utgå.

Skadan visade sig vara ett revben som gått av – och sedan dess har Kennedy fått ägna sig åt rehabilitering.

Men på tisdagens träning var Bakircioglü tillbaka på planen.

– Vi bestämde först att jag skulle vara med på uppvärmningen men det kändes bra så då deltog jag hela träningen. Man är försiktig, det är fortfarande tidigt efter skadan, men jag trodde inte det skulle gå så fort för mig. Sedan löpte vi intervaller på det andra passet. Då var jag med också och fick ut ganska mycket, säger Kenendy till Sportbladet.

Inget genrep

Men när Hammarby genrepar på söndag mot HJK Helsingfors blir det utan mittfältaren. Premiären mot Assyriska 7 april är också i farozonen.

– Jag kan inte sitta och säga något än, vi får ta det dag för dag. Men det är ett stort steg framåt nu. Sedan kan jag inte svara på när jag är tillbaka. En revbensskada måste man ta det försiktigt med och inte vara dum, säger han.

Kennedy är ändå nöjd med framstegen.

– Absolut. Det är trots allt ett revben som är helt av och läkningstiden för det är ganska lång. Men det fanns ingen anledning att inte köra, sedan får man vara försiktig så man inte går över gränsen. Men för mig är det jättebra att kunna börja springa och jobba upp konditionen. Det har ändå gått 17-18 dagar sedan skadan, säger han.

”Vet hur Nanne vill spela”

Hammarby har byggt om stora delar av laget jämfört med i fjol och med Nanne Bergstrand vid tränarrodret väntar ett nytt spelsätt. Men trots skadefrånvaron menar Bakircioglü att han har full koll på detaljerna.

– Jag är med. Jag ser matcher och träningar och det mesta har jag klart för mig. Jag vet hur Nanne vill spela och det känns som att jag snappat upp det ganska bra.

Följ ämnen i artikeln