Gashi: ”Viktigt att matchen spelas klart”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Disciplinnämnden ska besluta om matchen mellan Helsingborg och Djurgården över huvud taget ska spelas färdigt.

Helsingborgs Ardian Gashi, 32, har sin åsikt klar.

– Det är viktigt att matchen spelas klart senare och inte avgörs på ett bord, säger Gashi.

Foto: Ardian Gashi.

Matchen mellan Helsingborg och Djurgården avbröts under söndagen. Anledningen var att Djurgårdsfans tog sig in på planen för att få stopp på spelet när de fick reda på att en 43-årig Djurgårdssupporter misshandlats så grovt att han avled av skadorna.

Hur det blir med återupptagandet av matchen är inte bestämt.

– Det har vi inte hunnit ta oss an på något sätt. Först ska domarrapporterna komma in, och sedan ska de ut till klubbarna. Vi samlas så fort vi kan, det har vi inga problem med. Beslutet ligger på oss, vi får se när vi får in handlingarna, säger disciplinnämndens ordförande Khennet Tallinger till Sportbladet.

”Ett lag ska inte vinna med 3–0”

Spelare i både Helsingborg och Djurgården betonar att tankarna ligger hos offrets familj. Men Helsingborgs Ardian Gashi hoppas också att matchen kommer att spelas färdigt vid ett senare tillfälle.

– Det spelar ingen roll när den spelas, men det är bättre att den spelas vidare än att ena laget får poängen, säger Gashi.

– Det var rätt att bryta med tanke på den tragiska händelsen. Men det är viktigt att matchen spelas klart senare och inte avgörs på ett bord. Jag vill att den spelas färdigt. Ett lag ska inte vinna med 3-0, säger Helsingborgsmittfältaren.

”Man har tänkt på det”

Gashi tror att bråk i anslutning till fotbollsmatcher kan göra det svårt att rekrytera spelare utifrån till allsvenskan.

– Ja, de läser om det här i tidningarna. Det är sådant här som kommer att stå. Svensk fotboll måste ta tag i problemen.

Vad ska man göra åt det?

– Vi kan inte gå in i detaljer nu, du och jag. Alla tankar är till han som drabbades och hans familj. Man har tänkt på det som hänt.

Djurgårdens Philip Hellquist, 22, har inget att säga om disciplinnämndens kommande beslut.

– Just nu känner jag ingenting. Jag känner bara sorg till hans familj och så. Det är allt jag länner. Jag känner ingenting just nu om det sportsliga, säger Hellquist.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.