Atletico-tränaren: "Neymar filmar"

Simeone attackerar stjärnan

Atletico tog ledningen på Camp Nou.

Atletico har fördel inför returmötet på Vicente Calderon.

Ändå handlade efterspelet om hur lagets tränare Diego Simeone kritiserade Barcelonas stjärna Neymar.

– Han förstör för sig själv när han filmar, säger Simeone till Sky Sport.

Mycket handlade om namnet Diego. Först fick Atletico Madrid byta ut skyttekungen Diego Costa sedan skadespöket knackat på axeln, och i den 56:e minuten skickade innermittfältaren Diego iväg ett långskott i främre krysset. Dryga kvarten från slutet kvitterade Neymar efter en genialisk genomskärare från Andres Iniesta, men det var annat än målet som låg i fokus efter kvartsfinalens första möte mellan Barcelona och Atletico i gårdagens Champions League. En tredje Diego, gästernas tränare Simeone, riktade en känga mot Neymars vilja att stå på benen.

 – Att filma är typiskt för Neymar. Han förstör för sig själv när han gör det, precis som Alexis Sanchez när jag tränade honom i River Plate, säger argentinaren till Sky Sport.

”Enormt hjärta”

Simeone stod som vanligt vid sidlinjen och manade på sina mannar som fixade hem ett 1-1-resultat till returen på Vicente Calderon nästa vecka. Efteråt var han nöjd med Atleticos insats.

 – Vi är ett lag med enormt hjärta och det gör mig så glad att vi kunde stå upp mot motståndare av den här kalibern. Jag gillar att möta Barcelona för att vi kan dra lärdomar och förbättra oss. Taktiskt var det en bra match med två lag som höll sig trogna till sina spelstilar och utnyttjade sina styrkor, säger Simeone.

”Tata” hoppfull

Kollegan och landsmannen Gerardo ”Tata” Martino var inte särskilt besviken, utan talade i stället om ett fungerande hemmalag som visade sig från sin bästa sida efter Atleticos ledningsmål.

 – Jag är stolt över hur vi spelade. Vi uppträdde som ett lag, hade hög intensitet och i andra halvlek rullade vi bollen bra på djupet. För mig är det helt jämnt inför returen, säger Barcelona-tränaren till uefa.com.

Han kommenterade också bytet av Gerard Pique, som utgick skadad redan efter tolv minuter, mot unge Marc Bartra.

 – Det är för tidigt att säga någonting om Piques skada, men Bartra stod för en fin insats.

Filmning? Avgör själv genom att dra muspekaren eller fingret över bilden för att förstora.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.