Matchen bruten - spelas inte vidare

Den allsvenska premiären mellan Helsingborg och Djurgården slutade i tragedi.

Matchen fick avbrytas när Dif-fans tog sig in på planen efter uppgifterna om att en supporter avlidit.

– Det är en sorgens dag, säger sportchefen Bosse Andersson.

Det hade gått 40 minuter av matchen mellan Helsingborg och Djurgården när en ensam supporter sprang in på planen. Supportern fick springa nästan ett helt varv innan han stoppades av vakter.

Samtidigt som han togs om hand tog sig flera djurgårdsfans in på planen. Anledningen var att en supporter skadadats allvarligt inför matchen och fördes till sjukhus med allvarliga skallskador.

Kan inte garantera säkerheten

Ryktena om att den skadade supportern avlidit nådde snabbt djurgårdssuportrarna som skanderade "mördare, mördare" mot helsingborgsklacken.

Uppifterna bekräftades efter att matchen avbrutis.

– Han har avlidit på sjukhus, säger Ewa-Gun Westfor, talesperson på Skånepolisen.

”Tankarna går till den avlidnes familj”

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson var märkbart tagen efter beskedet.

– Vi visste att det här får otroliga konsekvenser. Det är ledsamt. Skittråkigt att det ska behöva sluta så här, det är en sorgens dag, säger han till C More.

Matchen avbröts och kommer inte att återupptas. Djurgårdsupportrarna fördes bort från arenan men enligt vittnen ska de ha försökt ta sig till den södra änden av Olympia där Helsingborgsklacken kommer mer ut.

– Det är 400-500 personer här som väntar på att ta sig ut. Stämningen är rätt tryckt här, människorna som står här på baksidan inne på arenan sprang hit för att ta skydd för att inte hamna mitt emellan, säger Sportbladets reporter Michael Wagner som är på plats.

Det är oklart när matchen mellan Helsingborg och Djurgården kommer att spelas klart.

– Reglerna säger att man så snabbt som möjligt ska återuppta matchen, men med den situationen vi har här i dag bedömer vi att man behöver lite mer tid på sig, säger matchdelegaten Pelle Höög.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN