”Jag grät inte för att vi vann”

Gerrard berättar om känslorna som svämmade över

Steven Gerrard kunde inte hålla tårarna tillbaka efter Liverpools 3-2-seger mot Manchester City.

Men det var inte segern som fick det är brista för 33-åringen.

– Det var för att den här veckan handlar om så mycket mer än fotboll, säger Gerrard till The Times.

På tisdagen är det 25 år sedan katastrofen i Hillsborough som kostade 96 Liverpool-anhängare livet. Lagkaptenen Steven Gerrard har en direkt koppling till tragedin.

”Jag spelar för Jon-Paul” var orden som avslutade Liverpool-ikonens självbiografi. Jon-Paul Gilhooley var Steven Gerrards kusin och den yngste av de 96 som omkom i läktarkatastrofen, endast tio år gammal.

Närvarar vid ceremonin

Det var också minnet av Jon-Paul, och inte segerglädjen, som fick det att brista för Gerrard efter 3-2-triumfen mot Manchester City den gångna helgen.

– Anledningen till att det var så känslosamt var eftersom det inte bara var en stor och viktig match för oss utan för att den här veckan handlar om så mycket mer än fotboll för alla inom Liverpool FC. Det är känslosamt för så många, säger Gerrard till The Times.

På tisdagen kommer Liverpool-kaptenen, tillsammans med resten av laget, att närvara vid den officiella minnesceremonin på Anfield.

– Jag talar för alla när jag säger att segern var dedikerad till Hillsborough-offren och deras familjer. Hela truppen kommer närvara för att visa vår respekt.

Här kan du se Gerrard i tårar (i samarbete med Viasat Sport).

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN