Piken till AIK efter säkrade SM-guldet

FOTBOLL

Norling stannar efter MFF-fansens hyllning och gliring

1 av 4

”Rikard Norling håller på Malmö”.

Med den piken till tvåan AIK sjöng MFF-fansen hem SM-guldet i Borås.

Nu vill supportrarna behålla sin guldtränare och Norling säger till Sportbladet att han stannar.

– Ja, vi har pratat i de termerna den senaste tiden. För mig är det inga konstigheter. Jag vet vad som gäller, säger Norling i Sportbladet Show.

Rikard Norling blev en stor AIK-profil och uppnådde närmast kultstatus bland fansen när han tränade klubben 2005-2008. Sedan 42-åringen tog över Malmö FF 2011 har AIK-fansen hela tiden påmint MFF om det med sången ”Rikard Norling håller på gnaget”.

Startat namninsamling

När Norling ledde Malmö till SM-guldet svarade MFF-fansen. ”Rikard Norling håller på Malmö” skanderades från läktarplats under slutet av 2-0-segern mot Elfsborg.

En hyllning till tränaren vars framtid påstås vara osäker efter interna stridigheter i den sportsliga ledningen. Fansen visar nu var de står och har även startat en namninsamling på nätet för att få ha guldtränare kvar.

Huvudpersonen själv tar dock lätt på spekulerationerna.

Bekräftat: Pratat om att jag blir kvar

– Jag har mått bra. Det är ingenting jag tar åt mig personligt av. Tränare för stora klubbar spekuleras det alltid i deras framtid, säger Norling till Sportbladet.

Du ser inte det som ett del av ett ifrågasättande?

– Nej, inte alls. Malmö FF är en tuff klubb med stora ambitioner. Man lär sig på något sätt att vinna här. Jag har gjort det i alla fall. Jag ser det som något som ändå drivit mig på ett positivt sätt. Så jag har egentligen ingeting att klaga på.

Du fortsätter i MFF?

– Ja, vi har pratat i de termerna den senaste tiden. För mig är det inga konstigheter. Jag vet vad som gäller.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö FF