Hümmet till Elfsborg

avFredrik Jönsson

Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Deniz Hümmet är klar för IF Elfsborg.

Anfallaren har skrivit på ett fyraårsavtal med Boråsklubben.

– Hümmet är en spelare med mycket potential och har en stark drivkraft att nå långt med IF Elfsborg, säger managern Jimmy Thelin till hemsidan.

För en knapp vecka sedan presenterade Elfsborg anfallaren Pawel Cibicki. I dag förstärkte klubben offensiven ytterligare.

Deniz Hümmet, som närmast kommer från Trelleborgs FF, presenterades av Elfsborg. Anfallaren har skrivit på för fyra år med Boråsklubben.

”En utmanare till det allsvenska guldet”

– Det känns jättebra, jag vill bara ansluta så fort som möjligt, lära känna alla grabbar och komma själv igång med träningen. IF Elfsborg är en klubb som står för fin fotboll och har för mig alltid varit en utmanare till det allsvenska guldet. En fin och proffsig förening som jag mött många gånger, framför allt i ungdomslagen, säger Hümmet.

– Jag tycker att jag är teknisk och trygg med bollen, bra passningsfot som gillar att skapa lägen för mig och mina medspelare. Jag jobbar hårt för laget och tar den rollen jag får av tränaren om det så är på mittfältet, på kanten eller i anfallet. Jag vill vara en drivande karaktär som hjälper mina medspelare både på och utanför planen.

”Mycket potential”

Managern Jimmy Thelin är nöjd:

– Hümmet är en spelare med mycket potential och har en stark drivkraft att nå långt med IF Elfsborg och sin fotboll. Han är en kombinativ spelare som är bra på att ta sig in i boxen samt sätta lagkamrater i bra lägen. Han kan spela på flera olika positioner och bidra till att stärka laget.

Hümmet stod för fem allsvenska mål på 28 framträdanden.

ARTIKELN HANDLAR OM