Debutmålen som ger MFF guldvittring

avFredrik Jönsson

Vann mot Gif Sundsvall – tre poäng bakom Elfsborg

Två premiärmålskyttar frälste Malmö FF.h Tokelo Rantie för.

I slutminuterna gjorde Miiko Albornoz och nyförvärvet Tokelo Rantie varsitt mål och såg till att MFF besegrade Gif Sundsvall med 2–0.

Därmed skiljer det bara tre poäng mellan Malmö FF och Elfsborg.

– Det känns helt underbart, säger Albornoz till Canal plus.

Elfsborg föll mot Häcken med 2-4 i på söndagen och det gav Malmö FF ett ypperligt tillfälle att ge sig in i guldkampen på allvar.

Och den chansen tog MFF i kväll.

Skånelaget öste på framåt och skapade målchanser, men ett febrilt kämpande Gif Sundsvall stod emot starkt.

Till slut fick bortalaget kapitulera.

Mathias Ranégie lade upp bollen för Miiko Albornoz som kom springande mot straffområdet. 22–åringen drog till med vänstern och skruvade in 1–0 i den 87:e minuten.

– Det var första målet för MFF, känns helt underbart. Vi krigar på och skapar hur många målchanser som helst, men fick inte in bollen. Den här gången var det min tur, säger Albornoz till Canal plus.

– Det var helt underbart. Med den här publiken som vi har på hemmaplan är det fantastisk. ”Ragge” gjorde det starkt och sedan var det bara att sätta dit den.

Nyförvärvet nätade direkt

Drygt två minuter senare kontrade nyförvärvet Tokelo Rantie och satte 2–0 efter att ha lurat Sundsvalls försvar. Därmed blev han målskytt i sin allsvenska debut.

– Jag vill tacka mina lagkamrater, tränarna och klubben för att jag fick den här möjligheten, säger Rantie till Canal plus.

Segern betyder tre viktiga poäng för MFF som därmed är ny tvåa i allsvenskan, laget är tre pinnar bakom Elfsborg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö FF