”Sade grejer som inte var passande”

FOTBOLL

Vakter fick ingripa när Grahn konfronterades

1 av 10

Örebro SK har åtta poäng upp till kvalplats med bara tio omgångar kvar av allsvenskan.

Efter 1-2 mot Gefle konfronterades Tobias Grahn av en upprörd supporter och vakter tvingades gå emellan.

– Han sade några grejer som jag inte tyckte var passande, säger Grahn i Canal Plus.

Det var ödesmatch med stort Ö när Gefle gästade Örebro på fredagen och det var gästerna som hanterade det bäst.

Jakob Orlov ordnade en straff och gjorde ett mål när Gefle gick ifrån till 2-0 redan i den första halvleken. Mikael Dahlberg utnyttjade straffen som kom att bli matchens mest omtalade situation.

”Lutar sig bakåt”

– Det blir förlust men vi gör en bra prestation. Det som var avgörande... Jag tycker inte det var straff i första halvlek. Han lutar sig bakåt och får straff. Det var svårsmält, säger ÖSK:s tränare Per-Ola Ljung i Canal Plus.

Orlov själv tycker inte att han hjälpte till i situationen där Patrik Haginge tog ett grepp om midjan på 26-åringen som föll, innan domaren Stefan Jannesson pekade på punkten.

– Jag försöker inte få straff eller något men han står och sliter i mig bakifrån, säger Orlov.

Förlusten gör läget extremt svårt för Örebro. Jumbon är nu åtta poäng efter just Gefle på kvalplatsen, med bara tio omgångar kvar av årets allsvenska.

”Folk får vara besvikna”

– Det gör inte det lättare. Men det är fortfarande en tredjedel kvar på säsongen och vi har lovat varandra att vi ska jobba hela vägen ut oavsett vad som händer, säger Per-Ola Ljung.

Efter matchen visade ÖSK-fansen sitt missnöje och skrek, enligt Canal Plus, åt truppen och stjärnan Tobias Grahn. 32-åringen valde då att ta argumentationen med en supporter som blev så upprörd att vakter tvingades ingripa.

– Alla har rätt att vara besvikna. Vi är grymt besvikna själva, det är tungt som det är. Det uppstår situationer där det blir argumentation, så är det, säger Tobias Grahn i Canal Plus.

Vad sa ni?

– Han sade några grejer som jag inte tyckte var passande. Folk får vara besvikna och irriterade för att vi ligger där vi ligger. Det har jag full förståelse för. Det är vi desperata över själva och gör allt vi kan för att komma ur. Så länge grabbarna ger allt, vilket jag tycker vi ser i dag, tycker inte jag man kan säga något. Man måste skilja på prestation och resultat och i dag förtjänar vi mer än noll poäng.

ARTIKELN HANDLAR OM