Fotboll

Här träskar de hem VM-guldet

Av: 

Niklas Eriksson

FOTBOLL

Slurpmark från Flurkmark är världsmästare i träskfotboll.

– Vi är som bara lyriska, det här är en så himla rolig upplevelse, säger Ulrica Björnehall, 28.

Efter fem raka segrar kan damlaget som vadat hem SM-titlar på löpande band nu också kalla sig bäst i världen bland träskfotbollsspelande damer.

Normalt fotboll

De 17 tjejerna, som till vardags spelar vanlig fotboll för norrländska division 3-laget Flurkmark, sopade banan med konkurrenterna när VM i träskfotboll i helgen avgjordes ­i finska Hyrynsalmii.

– Det är hur kul som helst. Vi var lite oroliga inför ­mästerskapet då vi inte kände till motståndet så väl, men efter två raka segrar den första dagen ­kände vi att det kunde gå hela ­vägen, säger Ulrica Björnehall.

De 22 gyttjeplanerna, där drygt 300 lag gjorde upp i olika klasser, bjöd på perfekta spelförhållanden.

– När vi kom till planerna på ­finaldagen så hade det regnat hela natten, det var bara en sås av geggig gyttja. På vissa delar av planen­ gick det över midjan, säger Ulrica.

Något som hon medger känns ­i vaderna.

– Det är så jobbigt, man får mjölksyra ­efter bara ett par steg och börjar fundera på hur man ska ta nästa. Det är mycket tid som går åt till att bara ta sig till bollen, ­haha.

Men i slutändan var det ändå Umeåtjejerna som allra bäst ­bemästrade lervällingen. När ­Aftonbladet nådde de nyblivna världsmästarna på telefon var de i full gång med att förbereda den stora officiella segerfesten på ”Swamprock arena”.

”Tyckte namnet passade”

– Vi är som bara lyriska, det är en sådan fantastisk grej att få ­vara med om, så det ska vi fira ordentligt, säger Ulrica medan lag­kamraterna jublar i bakgrunden.

Till sist, berätta om lagnamnet.

– Vi spelar fotboll under mer normala förhållanden för Flurkmark och när vi började med träskfotboll tyckte vi att det var ­lite festligt. Nu har det blivit som en slogan, Slurpmark från Flurkmark, haha.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!