”Min historia är min historia”

avErik Karlsson, Fredrik Jönsson

Före detta Hells Angels-medlem väntas bli ordförande i AIK FF: ’Inget med dem att göra’

AIK ska välja ny ordförande.

Valberedningens förslag är före detta Hells Angels-medlemmen Johan Segui

– Min historia är min historia, det är inget konstigt med det, säger Johan Segui.

Foto: Foto: SCANPIX
”en utmaning” I slutet av 90-talet var Johan Segui medlem i det kriminella motorcykelgänget Hells Angels. Om en månad kan han väljas till ordförande för AIK FF.

I slutet av 90-talet var Johan Segui medlem i det kriminella motorcykelgänget Hells Angels. Sedan han lämnade organisationen har han blivit mer och mer engagerad inom AIK. De senaste två åren har han suttit både AIK FF och AIK fotboll AB:s styrelser.

Nu väntar alltså ytterligare ett steg upp i AIK-hierarkin. Den sjunde mars väntas han väljas till ordförande för AIK FF, huvudföreningen och majoritetsägarna i AIK fotboll AB.

– Det kommer bli en utmaning att fortsätta utveckla vår ungdomsakademi och hitta en bra koppling ända i från vårt A-lag till vår knatteverksamhet, säger Segui om hans kommande uppgifter.

”Fel fokus”

Du har en bakgrund i Hells Angels, påverkar det något i din position som ordförande?

– Påverkar? Vad ska man säga, min historia är min historia, det är inget konstigt med det.

Tar du aktivt avstånd från Hells Angels nu?

– Jag har inget med dem att göra så jag har inget att ta avstånd ifrån. Det känns som helt fel fokus, jag har varit engagerad i AIK hela mitt liv. Det ena har inte med det andra att göra.

Valberedningen är nöjd med sin nominering.

– Vi tror att han kan bli en väldigt bra ordförande för fotbollsföreningen. Han har en bra medlemsförankring, säger Fredrik Preisler.

Har ni diskuterat hans bakgrund?

– Det har vi självklart gjort. Det gjorde vi redan när valdes in i FF för två år sedan. Men vi ansåg att han gjorde mer nytta än vad det gamla ryktet ger skada.

ARTIKELN HANDLAR OM