Succéserien som hyllas av fansen

Hyllas i sociala medier

”Leifbys Big Ten” har blivit en tittarsuccé.

Sportbladets nya program hyllas på Facebook och Twitter – och av supportrarna.

– Det är så kul att få fansens perspektiv och inte bara se så kallade experter som ritar, säger Arsenal Swedens ordförande Axel Asplund.

Den 10 mars sparkade Sportbladets nya tv-satsning ”Leifbys Big Ten” – där Marcus Leifby, på sitt eget sätt, besöker och lär känna engelska klubbar – igång.

Och programmet har blivit en tittarsuccé.

Hyllningarna har strömmat in på Facebook och Twitter – här är några exempel:

”Leifbys Big Ten är så helvetes jävla bra! @leifby levererar som vanligt! Allt han rör vid blir till guld!”, skriver Jon Laneborg.

”Leifbys Big Ten. #Bästasomhäntmig”, skriver Marcus Moberg.

”Leifby har redan gjort bättre och fräschare tv än vad många stora tv-kanaler har mäktat med de senaste åren i sin Big Ten. Snyggt!”, skriver TV4-kommentatorn Jesper Hussfelt.

”Riktigt underhållande”

I det senaste avsnittet stod Arsenal i fokus – och klubbens supporterordförande i Sverige, Axel Asplund, gillade vad han såg.

– Det var ett riktigt bra och underhållande program. Det är så kul att få supporterperspektivet och inte bara se så kallade experter som ritar, säger han.

– Killen med baskern i programmet (som Leifby intervjuade) är en riktigt skön snubbe som man brukar se på matcherna. Det var bra fångat att hänga med honom, riktigt intressant.

Även Arsenals ärkerival Tottenham har fått besök av Leifbys programserie under våren.

– Det var ett väldigt bra och intressant avsnitt, ett varmt porträtt av Tottenham. Jag gillade det skarpt, säger Spurs-supporten Mathias Bridfelt, pressansvarig för Tottenham Hotspur Supporters Sweden.

– Jag måste säga att jag tycker att det här är en väldigt bra programidé – och väl utfört. Det är en bra motvikt till de vanliga fotbollsprogrammen i tv och studiosnacket i samband med matcher. Det är kul och annorlunda att få hänga på och följa riktiga supportrar, och känna klubbarnas atmosfär och kultur.

I morgon, lördag, är det dags för nästa avsnitt. Då spanar ”Leifbys Big Ten” in läget i klassiska Leeds.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN