Zlatan kan spela – under avstängningen

Av: Johanna Frändén

Publicerad:

PARIS. Zlatan Ibrahimovic kan få sitt straff förkortat.

Nu överklagar PSG de fyra matchernas avstängning, något som innebär att svensken kan komma att spela helgens ligamatch mot Nice, skriver Le Parisien.

Zlatan Ibrahimovic.
Foto: TT
Zlatan Ibrahimovic.

I torsdags meddelade den franska ligans disciplinkommitté att Zlatan Ibrahimovic tilldömts fyra matchers avstängning som straff för utbrottet på domaren efter matchen mot Bordeaux ett par veckor tidigare.

PSG svarade med en kommuniké på sin hemsida där man visade sig helt oförstående till disciplinnämndens agerande.

Därefter förklarade klubben att man tänkte bojkotta Canal Plus, kanalen som fångat upp Ibrahimovics raseriutbrott efter matchen och visade det för allmänheten, resten av säsongen.

Vänder sig inte till ligan

Nu skriver Le Parisien att PSG väljer att gå vidare med affären, men inte till ligans eget organ, som är kända för att vara hårda kring ärenden som rör överklaganden, och inte sällan i stället höjer det utdelade straffet. PSG vänder sig i stället till organet CNOSF, den franska olympiska idrottskommittén, som verkar självständigt utanför fotbollen.

Enligt Le Parisien tänker PSG, efter stor tvekan, ta till möjligheten att kalla in en så kallad medlare, för att försöka minska straffet. Om medlaren är överens med PSG kan hen föreslå ett lägre straff, eller till och med skicka tillbaka Ibrahimovic fall till LFP, franska ligan, som tar upp fallet igen.

Oavsett utfall kan PSG:s beslut innebära att Zlatan Ibrahimovic plötsligt blir spelklar till helgens match mot Nice, eftersom det skulle innebära att hans avstängning skjuts upp så länge ett slutgiltigt straff inte fastställts.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.