Arsenal rycker i Premier League

avFredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Koscielny räddade "Gunners”

Foto: TT
Arsenal leder Premier League med två poäng.

Newcastle hade fler farliga chanser - men Arsenal tog samtliga poäng.

Laurent Koscielny blev hjälte för Londonklubben.

– Det är ingen som har ett grepp om titeln. Men vi tror verkligen på det i år, säger Theo Walcott.

Trots en hel del boll under den första halvleken hade Arsenal svårt att skapa målchanser. I stället var det Newcastle som ordnade de heta chanserna på Emirates.

Georginio Wijnaldum brände ett kanonläge i början av andra halvlek när han blev helt ren med Petr Cech i Arsenal. Målvakten kom ut och gjorde sig stor och räddade friläget.

Aleksandar Mitrovic hade också ett bra läge, men missade från nära håll.

Bortalaget fick sedan se Arsenal ta samtliga tre poäng.

Rycker ifrån Leicester

Försvararen Laurent Koscielny höll sig framme i den 72:e minuten och kunde från nära håll göra 1-0 till hemmalaget.

– Han skämtade om att han bara gör mål mot Newcastle, men han gör ofta viktiga mål för oss, säger Theo Walcott om Koscielnys fullträff.

– De tre poängen är viktiga vid den här tidpunkten, särskilt när flera lag börjar ta sig uppåt i tabellen. Vi har gått på några smällar, och det var viktigt för oss att ta tre poäng i dag. Under tidigare säsonger skulle vi ha förlorat en sådan här match, så det här var ett gott tecken för oss.

Tre poäng före City

Med tanke på att Leicester bara fick 0-0 hemma mot Bournemouth rycker Arsenal i toppen av Premier League. ”Gunners” har 42 poäng, två fler än Leicester. Manchester City är trea på 39 poäng.

– Det är ingen som har grepp om titeln just nu. Men det finns en stor tro i det här laget om att vi kan ta det i år. Det har gått en lång tid sedan senast (2003/04), och alla vet om det. Men med en sådan här seger så kan du känna att alla förstår vad vi måste göra, säger Walcott.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM