Guidettis första ord efter flytten

avAndreas Käck

FOTBOLL

Affären klar – skrivit på för fem år

1 av 2

John Guidetti är presenterad av Celta Vigo.

U21-hjälten har skrivit på – för fem år.

– Jag är väldigt glad, säger 23-åringen.

Foto: Celta Vigo

Under fredagen rapporterades John Guidetti vara helt klar för spel i spanska La Liga-klubben Celta Vigo. Någon officiell bekräftelse kom aldrig under kvällen, men Juan Carlos Alvarez på lokaltidningen Faro de Vigo bekräftade för Sportbladet att affären var i hamn.

– Vi vet att att John är här och att han är klar för klubben, sa Alvarez.

Nu är övergången officiell.

”Väldigt glad”

På Celta Vigos hemsida presenterar man stolt sitt senaste nyförvärv:

”Den svenske anfallaren John Guidetti, som varit intressant för flera stora klubbar i Europa, blir det senaste tillskottet i Celta Vigos spännande satsning. Anfallaren kommer att spela i den ljusblå tröjan de kommande fem säsongerna”, skriver klubben på sin hemsida.

Instagram skriver John Guidetti:

”Jag är väldigt glad över att ha skrivit på ett femårskontrakt för Celta Vigo och jag ser fram emot att möta fansen i morgon och att spela i den här fantastiska staden och fina klubben.”

Presenteras inför fansen

Guidetti kommer till Celta Vigo som bosman sedan hans kontrakt med Manchester City löpt ut. Den svenske EM-guldhjälten har påståtts vara intressant för klubbar som Tottenham, Lazio, Lyon, Sporting, Sevilla, Torino, Galatasaray och Schalke 04

Men valet föll alltså på den regerande spanska ligaåttan.

Celta Vigo har tidigare värvat hem Iago Aspas från Liverpool samt vunnit en dragkamp om danske landslagsmittfältaren Daniel Wass från franska Evian. Och nu blir alltså Guidetti nästa tillskott till lagets offensiv.

Klockan 11 i morgon, lokal tid, kommer han att välkomnas av fansen på klassiska arenan Balaídos, enligt Celta Vigos twitterkonto.

ARTIKELN HANDLAR OM