”Spelar ingen roll – vi är bäst i Sverige”

avAndreas Käck, Johannes Hägglund

IFK Norrköping tog ett jättekliv mot guldet efter seger, 3-1, mot Halmstad.

Då slår Linus Wahlqvist fast:

– Vi är Sveriges bästa lag, även om vi inte vinner SM-guld.

Läs Erik Nivas reportage om Norrköpings makalösa resa

IFK Norrköping är på god väg att fullborda sin praktknall i allsvenskan 2015. Janne Anderssons mannar gjorde det man förväntades göra mot redan superettanklara Halmstad. Man tog tre poäng – och man ökade på sin målskillnad med två mål vilket sätter en rejäl press på AIK och IFK Göteborg, som drabbar samman i morgon, måndag.

”Gett oss chansen”

Förgrundsfigurer?

Emir Kujovic och Ahaji Kamara.

Duon svarade för tre mål i matchen som Norrköping vann med 3-1.

Det kunde dock ha blivit ännu en HBK-reducering. I slutet av matchen tvingades målvakten David Mitov Nilsson kliva fram med en jätteräddning på 1999-födde Sead Haksabanovics luriga skott mot bortre krysset. En räddning som kan komma att bli avgörande när tabellen summeras efter 30 omgångar.

– Vi gick ner oss lite på slutet. Men det är förståeligt eftersom vi hade sju spelare som riskerade avstängning. Men alla klarade sig utan varning, vilket är jättebra, säger tränaren Janne Andersson till C More.

Nu ser han fram emot sista matchen mot Malmö nästa helg.

– Vi har gett oss själva chansen att spela om guld i sista matchen och det är jävligt häftigt. I dag hade vi allt att förlora. Nästa helg har vi allt att vinna. Oavsett vad som händer kommer vi att vara vinnare, säger Andersson.

”Vi är bäst i Sverige”

Nu slår Linus Wahlqvist fast att IFK Norrköping är Sveriges bästa lag.

– Även om vi inte tar SM-guld tycker jag vi är Sveriges bästa lag. Vi har gjort en fantastisk säsong och visar att vi hör hemma där vi ligger.

På vilket sätt menar du att ni är Sveriges bästa lag?
– Jag tycker vi spelar helt klart bäst fotboll. Vi har ett bra grundspel och spelar bra fotboll efter marken. Jag tycker många andra lag spelar med längre bollar, som vi kanske har gjort innan, men vi spelar verkligen fotboll – på ett fantastiskt sätt.
Vad säger du om era guldkonkurrenter?
– Jag tycker båda spelar lite för mycket långt i år kanske, men de har lyckats bra med det. Men jag tycker det är roligast när man spelar fotboll på marken och det har vi gjort bra, säger Wahlqvist till Sportbladet.

Läs Erik Nivas reportage om Norrköpings makalösa resa

ARTIKELN HANDLAR OM