”Min farfar hade lyckats med det”

avPatrik Brenning

Publicerad:

Fruktan på väg att besannas: Försöker förvandlas City till Barça

Yaya och Pep tillsammans i Barcelona.

Pep Guardiola är inte presenterad av Manchester City men redan nu väcker den eventuella värvningen kritik.

City-stjärnan Yaya Tourés agent Dimitri Seluk ifrågasätter nu spanjorens kompetens.

– Min farfar kan vinna titlar med Barcelona och Bayern, säger Seluk enligt The Sun.

Om Pep Guardiola kommer ta över Manchester City är det kanske befogat att Yaya Touré är orolig. Ett av spanjorens första beslut när han fick förtroendet av Barcelona var att ge Sergio Busquets den defensiva mittfältsplatsen och 2010 sälja Touré till just City.

”Är självklart en oro”

– Jag vet inte vad Guardiolas planer är men, efter det som hände i Barcelona, så är det självklart en oro att Yaya försvinner när han anländer. Men jag hoppas inte det och Yaya hoppas inte det, säger Tourés agent Dimitri Seluk enligt The Sun.

Samtidigt kritiserar Seluk nu Manchester Citys påstådda val av Guardiola och ifrågasätter den hyllade tränarens kompetens.

– Sanningen är att min farfar skulle vinna titlar med Barcelona och Bayern München eftersom de är stora klubbar med fantastiska spelare. Se på Luis Enrique nu, förra säsongen vann han ligan och Champions League med Barcelona och jag säger inte att han är en dålig coach men kolla vad han åstadkom i Roma. Ingenting.

”Blir fler spanska spelare”

– Jag skulle vilja se Pep ta en klubb som ligger åtta eller nia och göra dem till mästare.

Nu fruktar Seluk också att City, genom värvningen av Guardiola, ska förvandlas till ett nytt Barcelona.

– När Pep anländer kommer det bli betydligt fler spanska spelare som värvas. De försöker förvandla City till Barcelona när de egentligen borde försöka skapa sin egen identitet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM