Ancelotti: ”Han blir så ofta bortglömd”

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:

FOTBOLL

Hyllar Benzema – och ger PSG-besked om Zlatan

Ronaldo och Benzema.
Foto: TT
Ronaldo och Benzema.

Carlo Ancelotti har coachat många stjärnor – han lyfter fram Zlatan Ibrahimovic och Cristiano Ronaldo som mest speciella.

Samtidigt betonar han att en annan spelare borde få mer beröm för portugisens målskörd.

– Karim Benzema gör ett stort jobb och ska ha en stor del av äran för Cristiano Ronaldos mål, säger Ancelotti till Canal+ enligt Football Italia.

Foto: TT
Ancelotti.

Carlo Ancelotti har varit huvudtränare i många stora klubbar - bland andra Juventus, Milan, Chelsea, PSG och Real Madrid. Under sina år har han coachat många storspelare.

56-åringen, som i våras fick lämna sitt uppdrag i Real Madrid i somras, gjorde nyligen en intervju med Canal+. Där pratade han om Zlatan Ibrahimovic och Cristiano Ronaldo.

”Många glömmer bort honom”

– Jag har sett så många talangfulla spelare. Men ingen av dem har nått samma nivå som Cristiano Ronaldo och Zlatan Ibrahimovic. De har en stark mentalitet som betyder oerhört mycket, säger Ancelotti.

Sedan avslöjar tränaren att det finns en spelare som betyder mycket för Ronaldos målskörd, men att medspelaren får för lite beröm.

– Karim Benzema gör ett stort jobb och ska ha en stor del av äran för Cristiano Ronaldos mål. Men många glömmer bort honom, säger Ancelotti.

Det är ingen hemlighet att Zlatan har betytt mycket för PSG:s vinnarmentalitet. Ancelotti märkte av det tydligt.

– När Zlatan kom till PSG förändrades hela mentaliteten i laget. Jag har fortfarande kontakt med Ibrahimovic. Han är lycklig i Paris Saint-Germain och vill stanna i Frankrike, säger tränaren.

”Det är inte sant”

Det var mycket spekulationer kring Ancelottis flytt från PSG till Real Madrid. Enligt Ancelotti själv hade han redan bestämt sig för att lämna den franska klubben när Real Madrid kom in i bilden.

– Jag lämnade inte PSG på grund av Real Madrid. Jag lämnade klubben för att projektet hade förändrats, det handlade bara om att få resultat. I februari meddelade jag klubben att jag skulle lämna. Det är inte sant att jag ville lämna för att jag hade ett erbjudande från Real Madrid. Det kom senare, säger Ancelotti.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.