Obasi ser ut att lämna: ”Krävs något extraordinärt”

Chinedu Obasi ser ut att lämna AIK.

Klubben kan inte möta nigerianens höga lönekrav.

– Det kommer krävas något extraordinärt från någon av parterna om vi över huvud taget ska kunna närma oss varandra, säger sportchefen Björn Wesström.

Få spelare i allsvenskan kan matcha Chinedu Obasis meriter. Nigerianen är AIK:s bästa spelare – dock ofta skadedrabbad – och anfallarens korttidskontrakt är på väg att gå ut. I slutet av september intervjuade Sportbladet AIK-anfallaren om hans framtid i klubben.

– Om jag ska vara kvar i den här klubben, vilket jag skulle älska, så måste ledningen ge mig ett kontrakt som speglar de egenskaper jag bidrar med på planen och behandla mig som den kvalitetsspelaren jag är, sa han och fortsatte:

– Jag förväntade mig egentligen ett bättre kontrakt redan i somras. Det jag fick i somras gjorde mig besviken. Jag vill dock inte låta dryg, utan bara vara helt ärlig.

Tröga förhandlingar

Under hösten har AIK förhandlat med Obasi och spelarens agent. Det har gått... trögt. Nu tyder det mesta på att nigerianen lämnar klubben då AIK helt enkelt inte kan möta lönekraven, något även Fotbolldirekt rapporterat om.

– Det pågår en dialog med Obasi och agenten men den är inte så tät som den borde vara i ett slutskede av en förhandling. Man kan konstatera att de båda förslag som är presenterade från båda parter är så pass långt ifrån varandra att det kommer krävas något extraordinärt från någon av parterna om vi över huvud taget ska kunna närma oss varandra, säger Wesström.

Wesström: ”Måste ta ansvar”

Sportbladet erfar att AIK lämnat ett – i allsvenska mått – fett kontraktsförslag. Det är inget som Wesström vill kommentera, men sportchefen säger följande:

– Vi tycker och inser att Obasi är en av seriens bästa spelare och är förstås beredda att betala utifrån det. Men AIK kommer betala det vi som klubb kan ta ansvar för, inte vad spelaren tycker att han är värd. Det är möjligt att spelaren kan ha rätt, men om vi inte kan ta ansvar för de nivåer som spelaren begär så kommer vi inte erbjuda det.

Bekräftar intresset för Grzelak

Chinedu Obasi har avtal med AIK året ut. AIK:s assisterande tränare Bartosz Grzelak var högst upp på Jönköpings Södras önskelista då Jimmy Thelin ser ut att lämna den småländska klubben. Wesström bekräftar att smålänningarna var intresserade, men...

– J-Södra var mycket korrekta och uppförde sig som man kan önska när de hörde av sig till oss. Då fick de tillåtelse att kontakta Bartosz och presentera sitt förslag. Men det kom aldrig i några längre diskussioner eftersom han tackade nej.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.